Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,41% στις 1.400,43 μονάδες - Ο τραπεζικός με οριακά κέρδη 0,24% - Στα 129,03 εκατ. ευρώ ο τζίρος - Νέες απώλειες 2,10% για Motor Oil
Ούτε στη σημερινή συνεδρίαση κατάφερε να ορθοποδήσει το Χρηματιστήριο Αθηνών, συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις, πλησιάζοντας τώρα σε απόσταση αναπνοής από το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων. Έτσι, η αγορά δεν μπόρεσε ούτε και σήμερα να εκδηλώσει μια πειστική αντίδραση και να βελτιώσει την εικόνα του μήνα και του εξαμήνου.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με απώλειες 0,41% στις 1.400,43 μονάδες. Και στη σημερινή συνεδρίαση ο δείκτης κινήθηκε σε στενό εύρος με υψηλά ημέρας το +0,35%.
Ο τζίρος να διαμορφώθηκε στα 129,03 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο πακέτων, διακινήθηκαν συνολικά 31 συνολικού τζίρου 35,46 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE υποχώρησε κατά 0,42% στις 3.391 μονάδες και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κατέγραψε σημαντικές απώλειες 1,15% στις 2.231 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κατάφερε να ολοκληρώσει με οριακά κέρδη 0,24% στις 1.209,6 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό και τις τράπεζες, η Εθνική Τράπεζα έκανε μικρό άλμα +2,25% στα 7,8 ευρώ και η Τράπεζα Πειραιώς ακολούθησε στο +1,31% και τα 3,394 ευρώ. Από την άλλη πλευρά, η Eurobank διόρθωσε κατά -1,68% στα 2,05 ευρώ και η Alpha Bank υποχώρησε κατά -0,24% στο 1,4625 ευρώ.
Κατά τα άλλα, η Motor Oil έχασε 2,10%, με τις Jumbo, Autohellas, Μυτιληναίο, Σαράντη και Ελληνικά Πετρέλαια να κλείνουν με απώλειες που ξεπέρασαν το 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Elval Halcor, Viohalco και Lamda.
Στον αντίποδα, σημαντικά κέρδη για την Aegean με το +2,27% που σημείωσε, ενώ και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έκλεισε με κέρδη 1,31% και 1,02% αντίστοιχα. Τέλος, ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Cenergy, ΔΑΑ, Τιτάν και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ χωρίς μεταβολή έκλεισε η ΕΥΔΑΠ.
Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 44 μετοχές έκλεισαν κέρδη, 54 με απώλειες και 45 έμειναν αμετάβλητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δευτερογενείς κυρώσεις κατά Ρωσίας: Νέο αμερικανικό μπλόκο σε πετρελαιοφόρο στον Ινδικό Ωκεανό
- Σημαντική ρύθμιση για Αττική Οδό: Κλειστό το τμήμα από Ασπρόπυργο έως Λεωφόρο Φυλής, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο
- Στο έλεος της κακοκαιρίας μεγάλο τμήμα της χώρας – Σε ποιες περιοχές “χτύπησαν” οι θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες
- “Στα μαχαίρια” Φίτσο και Ζελένσκι για τις ροές φυσικού αερίου από τη Ρωσία
- ΑΑΔΕ: Πώς δραστηριοποιούταν το κύκλωμα των «αχυρανθρώπων» και πώς εξαρθρώθηκε
- Τραμπ: Πάνω από 5 δισ. ευρώ θα δοθούν από το “Συμβούλιο Ειρήνης” για την ανοικοδόμηση της Γάζας
- Λαγκάρντ: «Υποστηρίζω περισσότερο υπέρ των κινήτρων παρά των φόρων»
- Ναβρότσκι: Η Πολωνία πρέπει να αναπτύξει τη δική της πυρηνική άμυνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







