Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,34% στις 1.442,58 μονάδες και ο τζίρος στα 2,081 εκατ. ευρώ
Την έξοδο από ένα στενό εύρος κίνησης επιζητά και στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, έχοντας συσσωρεύσει για πάνω από επτά συνεδριάσεις στο επίπεδο των 1.430 – 1.440 μονάδων.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά +0,34% και διαπραγματεύεται στις 1.442,58 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 2,081 εκατ. ευρώ.
Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά +0,06% στις 1.284,62 μονάδες. Ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης) κινείται υψηλότερα κατά +0,25% στις 3.512,76 μονάδες, ενώ ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης διορθώνει κατά -0,09% στις 2.290,06 μονάδες.
Στις συστημικές τράπεζες, η Πειραιώς ενισχύεται κατά +0,33% στα 3,965 ευρώ, όπως επίσης η Alpha Bank με +0,31% στα 1,599 ευρώ και η Eurobank με +0,24% στα 2,09 ευρώ. Αντίθετα, η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί κατά -0,15% στα 8,002 ευρώ.
Κατά τα άλλα, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, κέρδη άνω ή πέριξ του +1% σημειώνουν η Coca Cola, ο Σαράντης, ο Τιτάνας και η Viohalco. Στον αντίποδα, η Autohellas διορθώνει κατά -1,2% μετά το χθεσινό της άλμα.
Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, ενισχύονται κατά τουλάχιστον +1% η Profile, η Lavipharm, η Dimand και η Intralot.
Στο ταμπλό, θετικά πρόσημα καταγράφουν 52 τίτλοι, έναντι 17 που υποχωρούν και 8 που μένουν αμετάβλητοι.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- NielsenIQ: Το 40% των τουριστών έκαναν αγορές από σουπερμάρκετ το καλοκαίρι
- ΔΥΠΑ: Ρεκόρ συμμετοχής στην “Ημέρα Καριέρας” στα Ιωάννινα
- SSD: Αναμένεται να γίνουν πολύ πιο ακριβοί λόγω τεχνητής νοημοσύνης
- Πειραιώς: Βλέπει επιπλέον αναβάθμιση σε Baa2 του ελληνικού αξιόχρεου το 2026
- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Νέος πρόεδρος του ΔΣ ο Ανδρέας Ταπραντζής
- Microsoft: Επένδυση 10 δισ. δολαρίων σε AI data centers στην Πορτογαλία
- Alumil: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής Ελέγχου, Νικόλαος Κλείτου
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται οριακά 0,05%, στα 1,1571 δολάρια
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








