Γενικός Δείκτης κράτησε τις 1.350 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,73% στις 1.350,95 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει χαμηλός στα 87 εκατ. ευρώ
Καθαρά πτωτική ήταν η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να στοχεύουν στην εξασφάλιση ρευστότητας για την εν εξελίξει δημόσια προσφορά της εισόδου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών στο Χρηματιστήριο.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κράτησε τις 1.350 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,73% στις 1.350,95 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει χαμηλός στα 87 εκατ. ευρώ.
Ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε στις 1.139,17 μονάδες με -0,66%, ο FTSE έκλεισε με -0,86% στις 3.282,81 μονάδες, όπως και ο FTSEM που σημείωσε απώλειες 1,19% οπισθοχωρώντας στις 2.310,86 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό, στις τράπεζες ήταν σειρά των Eurobank και Alpha Bank να πιεστούν υποχωρώντας κατά 1,5% και κατά 1,4% αντίστοιχα με την Εθνική Τράπεζα να κλείνει επίσης με απώλειες 0,20% στα 6,84 ευρώ.
Κέρδη από την άλλη, 0,93% για την Τράπεζα Πειραιώς και στα 3,49 ευρώ.
Υψηλές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της ΔΕΗ που έκλεισε με πτώση 2,44% στα 12 ευρώ αλλά και στη Motor Oil που ολοκλήρωσε με απώλειες 1,85% στα 25,44 ευρώ. Απώλειες που ξεπέρασαν επίσης το 1% για τη Μυτιληναίος (-1,49%), Jumbo (-1,73%), Aegean (-2,04%) και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (-1,79%).
Στο κόκκινο επίσης Cenergy, ΟΤΕ και ΕΧΑΕ, με την ΤΙΤΑΝ να διαφοροποιείται με κέρδη 0,43% και τα Ελληνικά Πετρέλαια στο 1,09%.
Ισχυρό ράλι και νέα υψηλά για την Elval Halcor στο 2,83% και τα 2,365 ευρώ, με τη Viohalco να ακολουθεί στο 0,96% και τα 6,29 ευρώ. Ανοδικά επίσης Autohellas και ΕΥΔΑΠ.
Υψηλότερες οι διορθωτικές κινήσεις για Intracom, Intralot μετά το ισχυρό ράλι των προηγούμενων ημερών, όπως και για τον ΑΒΑΞ που υποχώρησε κατά 4,13% και την Fourlis (-2,98%)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οικογενειακές επιχειρήσεις: Μπαίνουν στο στόχαστρο ιδιωτικών κεφαλαίων
- Ελ. Ζούρου: Η ιδρύτρια του Doctoranytime μπαίνει στο εμπόριο τροφίμων και συμπληρωμάτων διατροφής
- Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι και η επικεφαλής των ειδήσεων
- Στις ΗΠΑ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν
- Super League: Πρώτος ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ
- Γερμανία: Νέες αγορές όπλων €3 δισ.
- Σαμαράς προς Μητσοτάκη: «Ελευθερία χωρίς ευθύνη δεν υπάρχει»
- ΠΟΜΙΔΑ: 50%-50% εργασία και υλικά για πραγματική έκπτωση φόρου στις ανακαινίσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








