Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 2.057,26 μονάδες - Στα 194,4 εκατ. ευρώ ο τζίρος - Ισχυρές απώλειες 2,16% για Coca Cola - Ράλι 4,33% από ΕΚΤΕΡ
Κλείνοντας μακριά από τα υψηλά ημέρας, όπου ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε κοντά στις 2.070 μονάδες, το Χρηματιστήριο Αθηνών ολοκλήρωσε τη σημερινή συνεδρίαση με αναιμικά κέρδη.
Πιέσεις δέχθηκε σήμερα, για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, η μετοχή η Coca-Cola, ενώ βουτιά κατέγραψε η μετοχή Intralot. Αντίθετα, ισχυρές αποδόσεις κατέγραψαν οι μετοχές της Titan και της Viohalco. Επίσης, ισχυρά κέρδη κατέγραψε η Optima bank, ενώ η ΕΚΤΕΡ συνέχισε το χθεσινό της ράλι .
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 2.057,26 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 2.056,71 μονάδων (+0,02%) και 2.069,57 μονάδων (+0,64%). Ο τζίρος ανήλθε στα 194,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος των συναλλαγών στα 39,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσα από προσυμφωνημένες πράξεις διακινήθηκαν 3,5 εκατ. τεμάχια αξίας 12,8 εκατ. ευρώ.
Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με +0,09% στις 2.337,58 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης με +0,08% στις 5.200,46 μονάδες, ενώ αντίθετα ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με -0,96% και στις 2.852,83 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό και τις συστημικές τράπεζες, η Eurobank ολοκλήρωσε με +1,43% στα 3,405 ευρώ και η Εθνική Τράπεζα παρέμεινε αμετάβλητη στα 12,795 ευρώ. Αντίθετα, η Πειραιώς έκλεισε με -1,48% στα 7,34 ευρώ και η Alpha Bank οριακά με -0,03% στα 3,666 ευρώ.
Στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, η Optima bank κατέγραψε ισχυρά κέρδη με +2,38% στα 8,6 ευρώ, η Τράπεζα Κύπρου παρέμεινε αμετάβλητη στα 8 ευρώ και η CrediaBank υποχώρησε οριακά με -0,12% στα 1,65 ευρώ.
Από εκεί και πέρα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η Titan έκανε άλμα με +3,91% στα 35,9 3υρώ και η Viohalco επίσης με +3,36% στα 7,69 ευρώ, ενώ ακολούθησαν η Cenergy με +2,87% στα 12,9 ευρώ και ο ΟΠΑΠ με +2,74% στα 20,24 ευρώ. Τέλος, με κέρδη πάνω από 1% ολοκλήρωσαν οι Metlen, Aktor, Aegean, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Lamda και ElvaHalcor.
Στον αντίποδα, η Coca Cola κατέγραψε ισχυρές απώλειες με -2,16% στα 38,9 ευρώ, ο ΟΤΕ με -1,66% στα 15,96 ευρώ και η ΔΕΗ με -1,11% στα 14,24 ευρώ. Ήπιες απώλειες οι ΔΑΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Motor Oil και Jumbo.
Τέλος, η ΕΚΤΕΡ συνέχισε το ράλι της με +4,33% στα 2,53 ευρώ.
Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν:

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση ήταν:

Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 53 μετοχές έκλεισαν με κέρδη, 54 με απώλειες και 19 παρέμειναν αμετάβλητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η ΕΚΤ ανανεώνει την προσφορά ρευστότητας σε ευρώ για να ενισχύσει την ελκυστικότητα του νομίσματος
- HΠΑ: Στα 3 δισ. ευρώ το κόστος της αύξησης της ναυτικής παρουσίας στην Καραϊβική
- Mπαντεφέρ ΗΠΑ – Κίνας στο Περού με μήλο της έριδος το λιμάνι του Chancay
- Oι κρυφές παγίδες των φθηνών κινέζικων μικρών δεμάτων μετά τους δασμούς
- Mελόνι: Δεν συμμερίζομαι την κριτική του Μερτς στην κουλτούρα του MAGA
- Ν. Δένδιας: Δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της διαβίωσης των μελών της Στρατιωτικής Οικογένειας
- Δημόσιο: “Οχι” λέει το Συμβούλιο της Επικρατείας στην επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
- Υπόθεση Ναβάλνι: Γιατί οι Ευρωπαίοι είναι σίγουροι πως θα θανατώθηκε με δηλητηριώδη τοξίνη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








