Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,45% στις 2.001,86 μονάδες και ο τζίρος ανήλθε στα 182,8 εκατ. ευρώ - Βουτιά 4,18% από CrediaBank
Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Αυγούστου έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς έχασε τις στηρίξεις από τις τράπεζες που είχε μέχρι τα μέσα της συνεδρίασης και περιορίστηκε απλά να κρατήσει το ψυχολογικό ορόσημο των 2.000 μονάδων.
Ενδεικτικό ότι μόλις εννέα μετοχές ολοκλήρωσαν με κέρδη.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,45% στις 2.001,86 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.995,44 μονάδων (-1,77%) και 2.035,82 μονάδων (+0,22%). Ο τζίρος ανήλθε στα 182,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος των συναλλαγών στα 32,4 εκατ. τεμάχια.
Ο τραπεζικός δείκτης ολοκλήρωσε με -0,66% στις 2.165,23 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης με -1,4% στις 5.033,57 μονάδες και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με -2,2% και στις 2.900,86 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό και τις συστημικές τράπεζες, η Alpha Bank έκλεισε με -1,91% στα 3,387 ευρώ και ακολούθησαν η Eurobank με -0,35% στα 3,16 ευρώ και η Πειραιώς με -0,12% στα 6,652 ευρώ. Αντίθετα, η Εθνική Τράπεζα ενισχύθηκε με +0,21% στα 12,07 ευρώ.
Στις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, η CrediaBank βούλιαξε με -4,18% στο 1,422 ευρώ και ακολούθησαν η Optima bank με -2,44% στα 7,61 ευρώ και η Τράπεζα Κύπρου με -2,08% στα 7,54 ευρώ.
Από εκεί και πέρα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, Cenergy, Viohalco, Metlen και ElvalHalcor έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 3%, ενώ άνω του 2% καταγράφηκαν σε Lamda, Aegean, Jumbo, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Helleniq Energy, Titan, Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και ΔΕΗ.
Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Σαράντης και Coca Cola.
Η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε:

Η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε:

Στη συνολική εικόνα του ταμπλό, 105 μετοχές έκλεισαν με απώλειες, μόλις 9 με κέρδη και 5 παρέμειναν αμετάβλητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤτΕ: Μειώθηκαν οι συναλλαγές μέσω καρτών το α΄εξάμηνο
- Sky News: Ο Πούτιν «παραγκώνισε» τον Λαβρόφ γιατί το έκανε να μοιάζει «αδύναμος»
- Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ
- Μακρόν για την κλοπή στο Λούβρο: «Τα κοσμήματα θα βρεθούν»
- Κικίλιας: «Η αποτύπωση των συμφωνιών Ελλάδας – ΗΠΑ θα φανεί στο κόστος ζωής των Ελλήνων»
- Wall Sreet: Απώλειες 1 τρισ. δολάρια σε μια βδομάδα για τους τεχνολογικούς κολοσσούς
- Σε εξέλιξη οι εργασίες στις πληγείσες από τον «Daniel» γέφυρες της Θεσσαλίας
- Kοζάνη: Χαμηλές και φέτος οι προσδοκίες για την παραγωγή κρόκου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








