Τη διαδικασία χειρισμού για τα Παράγωγα Προϊόντα ΣΜΕ επί της μετοχής της εταιρείας δημοσίευσε το Χρηματιστήριο Αθηνών
Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση και κατόπιν της ανακοίνωσης της 28/11/2024 περί ολοκλήρωσης της εξαγοράς του 70% των μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και άλλους μετόχους και της επικείμενης έναρξης υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς σε μετρητά, με στόχο την εξαγορά όλων των υπόλοιπων μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενέκρινε την διαδικασία χειρισμού για τα Παράγωγα Προϊόντα ΣΜΕ επί της Μετοχής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε., που θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στάδια:
(α) Σε πρώτο στάδιο, την Παρασκευή 20/12/2024, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, θα πραγματοποιηθεί παύση εισαγωγής νέων σειρών και διαγραφή των υφιστάμενων σειρών, για τις σειρές στις οποίες δεν υφίστανται ανοιχτές θέσεις, σύμφωνα με το άρθρο 2.6.11 του Κανονισμού ΧΑ. Σε περίπτωση κατά την οποία, κατά την ως άνω ημερομηνία διαγραφής, υπάρχουν σειρές με ανοιχτές θέσεις, οι σειρές αυτές θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται κανονικά.
(β) Σε δεύτερο στάδιο, κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της Δημόσιας Πρότασης, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, θα πραγματοποιηθεί αναγκαστική λήξη και διαγραφή των σειρών των Παραγώγων Προϊόντων σύμφωνα με το άρθρο 2.6.12 του Κανονισμού ΧΑ, τα οποία κατά το προηγούμενο στάδιο της διαδικασίας δεν διαγράφηκαν λόγω διατήρησης ανοιχτής θέσης. Η εκκαθάριση και ο διακανονισμός των θέσεων θα πραγματοποιηθεί κανονικά σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά εισαγωγής του Παραγώγου, δηλαδή με φυσική παράδοση της υποκείμενης αξίας. Για τον υπολογισμό των χρηματικών υποχρεώσεων των συμβαλλομένων μερών κατά τη φυσική παράδοση, θα ληφθεί υπόψη η τελευταία δημοσιευμένη τιμή της υποκείμενης αξίας πριν τη διαγραφή του Παραγώγου, δηλαδή η τιμή κλεισίματος της μετοχής ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε. κατά τη λήξη της εν λόγω συνεδρίασης.
Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 2.6.13 του Κανονισμού ΧΑ, την ίδια ημέρα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, θα πραγματοποιηθεί παύση συναλλαγών Δανεισμού και την επόμενη εργάσιμη ημέρα θα πραγματοποιηθεί Αναγκαστική Άσκηση Θέσεων των προϊόντων Μηχανισμού Δανεισμού Τίτλων επί των μετοχών της εταιρίας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Β.Ε.Τ.Ε.
Τέλος, από Δευτέρα 23/12/2024 θα πραγματοποιηθεί άρση Υποχρεώσεων Ειδικής Διαπραγμάτευσης στην Αγορά Αξιών και στην Αγορά Παραγώγων για την εν λόγω εταιρεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις