Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 2.014,47 μονάδες - Ο τζίρος ανήλθε στα 199,4 εκατ. ευρώ - Στο -2,15% η Jumbo
Με τους επενδυτές να παίζουν άμυνα ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο κράτησε τις 2.000 μονάδες με αναιμικά κέρδη. Άλμα πραγματοποίησε η μετοχή της Aktor, μετά την επιβεβαίωση για σύσταση εταιρείας με την ΔΕΠΑ Εμπορίας για το αμερικανικό LNG.
Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 0,04% στις 2.014,47 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 1.996,54 μονάδων (-0,85%) και 2.017,16 μονάδων (+0,18%). Ο τζίρος ανήλθε στα 199,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος των συναλλαγών στα 31,1 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσα από προσυμφωνημένες πράξεις διακινήθηκαν 2,7 εκατ. τεμάχια αξίας 26,5 εκατ. ευρώ.
Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με +0,25% στις 2.257,04 μονάδες, ο FTSE της υψηλής κεφαλαιοποίησης με +0,02% στις 5.082,37 μονάδες και ο FTSEM της μεσαίας κεφαλαιοποίησης με -0,37% στις 2.759,73 μονάδες.
Ως προς το ταμπλό και τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, η Πειραιώς κατέγραψε σημαντικές απώλειες με -1,79% στα 6,79 ευρώ, η Alpha Bank με -0,41% στα 3,44 ευρώ, ενώ αντίθετα η Εθνική Τράπεζα ενισχύθηκε με+0,69% στα 13,18 ευρώ και η Eurobank έμεινε αμετάβλητη στα 3,22 ευρώ.
Από τις υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, η Τράπεζα Κύπρου υποχώρησε με -0,25% στα 7,94 ευρώ, ενώ η CrediaBank κέρδισε με +0,4% στο 1,502 ευρώ.
Από εκεί και πέρα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, η AKTOR έκανε άλμα με +4,18% στα 8,48 ευρώ και ακολούθησαν η Coca Cola με +2,26% στα 39,9 ευρώ και η Cenergy με +2,07% στα 14,80 ευρώ. Άνω του 1% ήταν τα κέρδη σε Metlen, Motor Oil και Titan, ενώ ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Viohalco και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Στον αντίποδα, η Jumbo κατέγραψε ισχυρές απώλειες με – 2,15% στα 27,36 ευρώ, με ΕΥΔΑΠ και ΟΤΕ να χάνουν πάνω από 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Aegean, ΟΠΑΠ, Σαράντης, ElvalHalcor, Helleniq Energy και Lamda.
Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο ήταν:

Οι μετοχές με τη μεγαλύτερη πτώση ήταν:

Στη συνολική εικόνα της σημερινής συνεδρίασης, 55 μετοχές έκλεισαν με κέρδη, 52 με απώλειες και 20 παρέμειναν αμετάβλητες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μαρινάκης: Eρχονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή
- Jumbo: Στο 6,93% μειώθηκε το ποσοστό της Fidelity
- Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικά πρόσημα από την ανάκαμψη στην Wall Street – Γκάζι 6,8% από BMW
- Δικηγορικοί Σύλλογοι προς Πιερρακάκη – Στουρνάρα: Αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις παράνομες πρακτικές services και funds
- Autohellas: Στα 72,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
- Titan: Εξαγόρασε την Standard Υποδομών με λατομείο στην Κρήτη
- Παπουτσάνης: Στο 22,67% μειώθηκε το ποσοστό του Γ. Γκάτζαρου, προέδρου του ΔΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







