Πρόκειται για τις ζημιές από την κακοκαιρία «Bora τον Νοέμβριο του 2024
Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δημοσιοποίησε την πρόθεση χρηματοδότησης ύψους 2.381.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών, που επήλθαν από την κακοκαιρία «Bora», στις 30 Νοεμβρίου 2024, στη Γέφυρα της Λεωφόρου Δενδροποτάμου, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
Αμέσως μετά την κατάρρευση του μεταβατικού επιχώματος, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου, μετέβησαν στο σημείο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία, κατά την οποία υπήρξε και η πρώτη δέσμευση του Υφυπουργού για χρηματοδότηση.
Σε συνέχεια αυτής, με σχετική απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, καλείται ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης, του οποίου το εν λόγω οδικό δίκτυο είναι αρμοδιότητα, αλλά και όσοι φορείς έχουν συνάψει σχετικό έγγραφο με αυτόν, να υποβάλουν τις προτάσεις τους προκειμένου να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες επανόρθωσης της γέφυρας.
Η χρηματοδότηση θα ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης και το έργο θα κατανεμηθεί στον Άξονα Προτεραιότητας των Οδικών Υποδομών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Trade Estate: Στη θέση του CFO ο Δημήτρης Παναγή
- Μιχαηλίδου για ΟΠΕΚΑ: Βρέθηκαν 80 φάκελοι κακοδιαχείρισης από την Τασούλα Χατζηδάκη
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Συνελήφθη ο πρώην δούκας Άντριου, αδερφός του βασιλιά Καρόλου
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,3% στον τζίρο των καταλυμάτων το 2025 – Μείωση 3,4% για τις επιχειρήσεις εστίασης
- Επιμένει ο Τραμπ στην γλυφοσάτη, παρά τον σοβαρό κίνδυνο για την υγεία
- Προσοχή κατά το πέταγμα χαρταετού εφιστά ο ΔΕΔΔΗΕ
- Η JPMorgan άνοιξε βρετανική παμπ στο νέο κτίριο της Νέας Υόρκης
- Ξεπέρασαν τις 479.000 οι θανατώσεις ζώων εξαιτίας της ευλογιάς των προβάτων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








