«Το 50% του χρόνου της συνάντησης αναλώθηκε για να εκφράσει την ενόχληση του για τους σφετερισμούς», είπε για τον ηγέτη του ψευδοκράτους ο Κύπριος πρόεδρος
Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Μαΐου, με τον Κύπριο πρόεδρο αποχωρώντας από τη συνάντηση, να λέει ότι «το γιαβάς-γιαβάς δεν βοηθά στο Κυπριακό».
Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «το 50% του χρόνου της συνάντησης αναλώθηκε για να εκφράσει την ενόχληση του για τους σφετερισμούς. Δεν υπάρχει παρέμβαση από την εκτελεστική εξουσία στη δικαστική σε καμία δημοκρατική χώρα».
Ο Κύπριος πρόεδρος επεσήμανε ότι «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση “γιαβάς – γιαβάς” στο κυπριακό πρόβλημα δεν αποδίδει».
Από την πλευρά του, ο Ερσίν Τατάρ έκανε λόγο για «νέα ατμόσφαιρα», ενώ σημείωσε ότι έχει τις ίδιες θέσεις σε ό,τι αφορά τα οδοφράγματα. Ερωτηθείς αναφορικά με το ζήτημα των σφετεριστών, ο Τατάρ εξέφρασε τον εκνευρισμό του, ενώ επεσήμανε ότι το ζήτημα καθίσταται πιο έντονο και ότι ζήτησε από τον Στιούαρτ να μεταφέρει στη Νέα Υόρκη το μήνυμα ότι δεν πρέπει να πολιτικοποιείται το περιουσιακό.
Υπενθυμίζεται ότι πρώτος έφθασε στον χώρο ο κ. Τατάρ και ακολούθως ο κ. Χριστοδουλίδης, συνοδευόμενος από τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, Μενέλαο Μενελάου. Τους δύο ηγέτες υποδέχτηκε ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κόλιν Στιούαρτ.
Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν προηγουμένως για λίγο με τα μέλη της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για θέματα Νεολαίας.
Η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια του πρώτου τετ-α-τετ των δύο ηγετών, που πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου. Τότε είχαν συμφωνήσει να συστήσουν Τεχνική Επιτροπή για τη Νεολαία, να διεξάγουν συζητήσεις για την αποναρκοθέτηση σε επίπεδο Ελληνοκύπριου διαπραγματευτή και Τουρκοκύπριου ειδικού αντιπροσώπου, να εργαστούν σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, αλλά και την αποκατάσταση κοιμητηρίων κατά την πρώτη τους συνάντηση μετά την άτυπη διευρυμένη της Γενεύης. Επίσης ζήτησαν από τους εκπροσώπους τους να συνεχίσουν τις συζητήσεις για τα σημεία διέλευσης και την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στη νεκρή ζώνη.
Top @UN official in #Cyprus, Colin Stewart, together with @ErsinrTatar and @Christodulides welcomed the members of the newly appointed Technical Committee on Youth for their first meeting today at Ledra Palace Hotel. #UNCyprusTalks@UNDPPA pic.twitter.com/f8ObLEyMMm
— UN Cyprus (@UN_CYPRUS) May 5, 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- H 3G Capital εξαγοράζει την Skechers και η μετοχή κάνει άλμα 25%
- Δημοσκόπηση ALCO: Άνοδος για Ν.Δ. και Πλεύση, απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ
- Μιλένα Αποστολάκη: Μόνο από την Προεδρία της Κυβέρνησης προέκυψαν 100 μετακλητοί υπάλληλοι
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 30% η ΝΔ, στο 16,5% η Κωνσταντοπούλου, «βουτιά» Ανδρουλάκη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μικτά πρόσημα – Άλμα 8% για Erste Bank
- Αλλαγή στάσης από Τραμπ: Η Ρωσία «θα πρέπει να εγκαταλείψει πλήρως την Ουκρανία»
- Χριστοδουλίδης για συνάντηση με Τατάρ: «Η προσέγγιση “γιαβάς – γιαβάς” στο κυπριακό πρόβλημα δεν αποδίδει»
- Deloitte: Μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις