Αγορές

Χρυσός: Κάτω από τα 2.300 δολάρια η τιμή του

Η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε κατά 0,1% στα 2.285,19 δολάρια ανά ουγγιά

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν στις ασιατικές αγορές τη Μεγάλη Τετάρτη. Το κίτρινο μέταλλο υποχώρησε περαιτέρω από τα υψηλά ρεκόρ που σημείωσε τον Απρίλιο, καθώς η μειωμένη ζήτηση ασφαλών καταφυγίων, εν μέσω κάποιας αποκλιμάκωσης των παγκόσμιων γεωπολιτικών εντάσεων, το άφησε ευάλωτο σε αντίθετους ανέμους από τα επιτόκια.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού υποχώρησε κατά 0,1% στα 2.285,19 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Ιούνιο υποχώρησαν σε ποσοστό 0,3% στα 2.295,25 δολάρια ανά ουγγιά έως τις 06:50 ώρα Ελλάδας.

Οι τιμές spot υποχώρησαν κάτω από το στενά παρακολουθούμενο επίπεδο των 2.300 δολαρίων ανά ουγγιά την Τρίτη, αφήνοντας το κίτρινο μέταλλο ανοιχτό σε περισσότερες απώλειες πριν από περισσότερες ενδείξεις για τα αμερικανικά επιτόκια.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα υποχώρησαν επίσης την Τετάρτη, καθώς το δολάριο εκτοξεύθηκε σε υψηλά σχεδόν έξι μηνών. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την πλατίνα υποχώρησαν κατά 0,2% στα 943,95 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι σημείωσαν πτώση κατά 0,2% στα 26,598 δολάρια ανά ουγγιά.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu