Η τιμή του spot χρυσού υποχώρησε στα 2.412 δολάρια ανά ουγγιά
Ο χρυσός υποχώρησε περαιτέρω από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ, καθώς η ανησυχία για τα υψηλά επιτόκια των ΗΠΑ αυξήθηκε με τις ενδείξεις που έρχονται από τη Fed.
Οι απώλειες επεκτάθηκαν και στα βιομηχανικά μέταλλα, με τις τιμές του χαλκού να υποχωρούν περαιτέρω από τα πρόσφατα υψηλά ρεκόρ, καθώς η κερδοσκοπική φρενίτιδα υποχώρησε εν αναμονή περισσότερων ενδείξεων σχετικά με τη φυσική προσφορά και τη συνολική ζήτηση.
Η σταθερότητα στο δολάριο επιβάρυνε επίσης τις τιμές των μετάλλων, ενώ η ζήτηση για χρυσό ως ασφαλές καταφύγιο «πάγωσε» καθώς μειώθηκαν οι ενδείξεις για επιδείνωση των γεωπολιτικών συνθηκών στη Μέση Ανατολή, μετά τον θάνατο του Ιρανού προέδρου σε συντριβή ελικοπτέρου.
Η τιμή του spot χρυσού υποχώρησε κατά 0,36% στα 2.412 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού καταγράφουν πτώση 0,3% στα 2.416 δολάρια ανά ουγγιά. Οι τιμές spot εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το πρόσφατο υψηλό ρεκόρ τους στα 2.450,06 δολάρια ανά ουγγιά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κρις Ρόκος: Ιδρύθηκε η ελληνική εταιρεία με έδρα την οδό Πλαταιών στην Αθήνα και κεφάλαιο 100 ευρώ
- Υπερδιπλασιάστηκαν οι καταγγελίες στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Τι συστήνει στους πολίτες
- CNL Capital: Προσωρινό μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή – Στις 9 Δεκεμβρίου η πληρωμή
- Ακτή Καλαμίτσας: Στον Δήμο Καβάλας για 30 χρόνια τμήμα του ακινήτου της ΕΤΑΔ
- ΗΠΑ: Απότομη επιβράδυνση της απασχόλησης τον Σεπτέμβριο – Στο 4,2% η ανεργία
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 05 – 10 – 2026
- ΟΠΕΚ+: Μεταθέτει για τον Νοέμβριο την αξιολόγηση που θα κρίνει την παραγωγή πετρελαίου για το 2027
- CNL CAPITAL Ε.Κ.Ε.Σ. - Δ.Ο.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








