Θεωρεί ότι η αποτίμηση της Allwyn παραμένει εύλογη σε σχέση με τις διεθνείς εταιρείες του κλάδου
Αναθεωρεί υψηλότερα την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Allwyn η Citi, ανεβάζοντάς την στα 13,60 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση «neutral», εκτιμώντας ότι παρά τις σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές του ομίλου, η αγορά έχει ήδη προεξοφλήσει σε μεγάλο βαθμό το θετικό επενδυτικό σενάριο.
Σύμφωνα με την ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας, η Allwyn έχει πλέον αφήσει πίσω της το προφίλ του παραδοσιακού ΟΠΑΠ και εξελίσσεται σε έναν διεθνή παίκτη με παρουσία σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ και Λατινική Αμερική. Ο μετασχηματισμός αυτός δημιουργεί μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης, αλλά συνοδεύεται από αυξημένη πολυπλοκότητα και υψηλότερο επιχειρηματικό ρίσκο.
Η Citi εκτιμά ότι η λειτουργική κερδοφορία του ομίλου μπορεί να αυξάνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό περίπου 13% την περίοδο 2025-2028, με βασικούς μοχλούς την ανάπτυξη της PrizePicks στις ΗΠΑ, την έκθεση στην Betano και τη βελτίωση των επιδόσεων της βρετανικής λοταρίας.
Παράλληλα, οι αναλυτές επισημαίνουν ότι η νέα αναπτυξιακή τροχιά συνοδεύεται από υψηλότερο δανεισμό, καθώς ο δείκτης καθαρού χρέους προς EBITDA αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από τις τρεις φορές τα επόμενα χρόνια, γεγονός που περιορίζει τα περιθώρια για πιο γενναιόδωρη μερισματική πολιτική.
Η Citi θεωρεί ότι η αποτίμηση της Allwyn παραμένει εύλογη σε σχέση με τις διεθνείς εταιρείες του κλάδου, ωστόσο η ισορροπία μεταξύ κινδύνων και αποδόσεων δεν δικαιολογεί προς το παρόν πιο επιθετική επενδυτική στάση, διατηρώντας τη σύσταση «ουδέτερη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιράν: Στροφή στους BRICS για οικονομικό «ανάχωμα» εν μέσω πολέμου με ΗΠΑ
- ΗΠΑ: «Πάγωσαν» οι τιμές χονδρικής τον Ιούλιο, ένδειξη υποχώρησης πληθωριστικών πιέσεων
- ΗΠΑ: Μέτρια αύξηση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας – Ανθεκτική παραμένει η αγορά εργασίας
- Ένας νεκρός και αρκετοί τραυματίες από έκρηξη στο λιμάνι του Ρότερνταμ
- Μήνυμα από 112 για εκκένωση στη Σίβηρη Χαλκιδικής
- Φωτιά στην Μακύνεια Ναυπάκτου στην Αιτωλοακαρνανία – Μήνυμα 112 για εκκένωση
- «Πόλεμος» για το δαχτυλίδι του Τραμπ: Η Αμβέρσα αρνείται συναλλαγή πίσω από τους μηδενικούς δασμούς
- ΥΠΑΑΤ: Νέο σύστημα παρακολούθησης για 10.743 μικρά αλιευτικά σκάφη
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








