Άρθρο της ελληνοαμερικανίδας Νταϊάν Κόχιλα για τα μυστικά της μακροζωίας
Η Νταϊάν Κόχιλα ελληνοαμερικανίδα που ζει στη Νέα Υόρκη είναι η παραγωγός της εκπομπής « My Greek Table στις ΗΠΑ » ενώ εδώ και δύο δικεαετίες διευθύνει το Glorious Greek Cooking School στο νησί της Ικαρίας. Είναι συγγραφέας 18 βιβλίων για την ελληνική κουζίνα, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου (« The Ikaria Way: 100 Νόστιμες συνταγές με βάση τα φυτά, εμπνευσμένες από την πατρίδα μου, το ελληνικό νησί της μακροζωίας») και έγραψε ένα άρθρο στο CNBC για τα μυστικά της μακροζωίας στο νησί του Αιγαίου.
Στην Ικαρία ξεχνούν να πεθάνουν είπε ένας υπεραιωνόβιος γέροντας, καθώς είναι μια από τις περιοχές τις λεγόμενες Blue Zones της Γης, όπου οι άνθρωποι ζουν υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το 2009, Έλληνες γιατροί και ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 13% των Ικαριωτών ήταν άνω των 80 ετών, σε σύγκριση με περίπου 1,5% του παγκόσμιου πληθυσμού και περίπου 4% στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Οι άνθρωποι στο νησί είχαν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 100 από τους Αμερικανούς .
Η Νταϊάν Κόχιλα η οποία κατάγεται από την Ικαρία έχει μια σχολή μαγειρικής ενώ το ντουλάπι της είναι γεμάτο με 12 τροφές:.
Δείτε τι υπάρχει σε ένα ντουλάπι εμπνευσμένο από την Ικαρία:
- Φασόλια και όσπρια
- Σκόρδο
- Σιτηρά
- Βότανα
- Ξηροί Καρποί
- Ελιές
- Ελαιόλαδο
- Θαλασσινό αλάτι
- Μέλι
- Αποξηραμένα φρούτα
- Γιαούρτι
- Φέτα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Kodak: Η εταιρεία με ιστορία 133 ετών δεν μπορεί να καλύψει χρέη 500 εκατ. ευρώ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Σίσι με έμφαση σε Γάζα και διμερή θέματα
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανοιχτά της Παλαιόχωρας Χανίων
- ΝΑΤΟ: Οι αρχηγοί των γενικών επιτελείων επιβεβαίωσαν την στήριξή τους στην Ουκρανία
- Κουτσούμπας από Πάτρα: «Εγκληματικές οι ευθύνες της κυβέρνησης στις πυρκαγιές- Δεν είχε πυρασφάλεια η ΒΙΠΕ»
- Στέιτ Ντιπάρτμεντ στον Κρις Πάππας: Η θέση των ΗΠΑ για την Τουρκία και τα F-35 δεν έχει αλλάξει
- Τραμπ: Ζητάει τώρα την παραίτηση της Λίζα Κουκ, μέλος του ΔΣ της Fed
- Μητσοτάκης για συλλήψεις εμπρηστών: Τέλος η ατιμωρησία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις