Αυτό βλέπουν η Τρίτα Πάρσι, εκτελεστική αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κουίνσι στην Ουάσινγκτον και η Σίνα Τούσι, ανώτερη ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής
Η παράλυση του Ιράν μετά την μαζική επίθεση του Ισραήλ εναντίον των πυρηνικών του εγκαταστάσεων είναι απίθανο να διαρκέσει, λένε ειδικοί για το Ιράν, προειδοποιώντας ότι η Τεχεράνη θα ανταποδώσει άμεσα καθώς «έχει διαβεί ο Ρουβίκωνας».
«Η ηγεσία του Ιράν πιθανότατα κλονίζεται, αλλά αυτή η παράλυση είναι απίθανο να διαρκέσει», δήλωσε σε δήλωσή της στο CNN η Σίνα Τούσι, ανώτερη ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής.
Η Τρίτα Πάρσι, εκτελεστική αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κουίνσι στην Ουάσινγκτον, δήλωσε στο CNN ότι θα ήταν δύσκολο για το Ιράν να μην αντιδράσει, προσθέτοντας ότι η απάντηση του Ιράν είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερη από την επίθεσή του τον Οκτώβριο, κατά την οποία ιρανικοί πύραυλοι επιτέθηκαν σε ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα χρειαστεί το Ιράν για να ανακάμψει από τα πλήγματα του Ισραήλ, ωστόσο, δήλωσε η Πάρσι.
Η Τούσι πρόσθεσε ότι ο Τραμπ έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ να μην επιτεθεί. «Το αν αυτό ήταν στρατηγικό τέχνασμα ή γνήσια αυτοσυγκράτηση είναι πλέον άσχετο. Ο Ρουβίκωνας έχει ξεπεραστεί», είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Ιράν ζητά από ΗΠΑ να σταματήσουν οι επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο
- Οριστικοποίηση κόστους επένδυσης του Mitsis Rinela στην Κρήτη
- Δήλωση Ανδρουλάκη για τα 30 χρόνια χωρίς Ανδρέα Παπανδρέου
- Νεκρός μηχανοδηγός και 89 τραυματίες από σύγκρουση τρένων κοντά στο Μπέντφορντ
- Porsche: Νέο πακέτο περικοπών πριν τον Ιούλιο επιδιώκει ο Leiters
- Λήγει η προθεσμία για τον καθαρισμό οικοπέδων
- Ελληνικό Μετρό: Αναμόρφωση προϋπολογισμού λόγω αποζημιώσεων για έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης
- Πέθανε ο νομπελίστας φυσικός Φρανσουά Ανγκλέρ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








