Αυτό βλέπουν η Τρίτα Πάρσι, εκτελεστική αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κουίνσι στην Ουάσινγκτον και η Σίνα Τούσι, ανώτερη ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής
Η παράλυση του Ιράν μετά την μαζική επίθεση του Ισραήλ εναντίον των πυρηνικών του εγκαταστάσεων είναι απίθανο να διαρκέσει, λένε ειδικοί για το Ιράν, προειδοποιώντας ότι η Τεχεράνη θα ανταποδώσει άμεσα καθώς «έχει διαβεί ο Ρουβίκωνας».
«Η ηγεσία του Ιράν πιθανότατα κλονίζεται, αλλά αυτή η παράλυση είναι απίθανο να διαρκέσει», δήλωσε σε δήλωσή της στο CNN η Σίνα Τούσι, ανώτερη ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς Πολιτικής.
Η Τρίτα Πάρσι, εκτελεστική αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Κουίνσι στην Ουάσινγκτον, δήλωσε στο CNN ότι θα ήταν δύσκολο για το Ιράν να μην αντιδράσει, προσθέτοντας ότι η απάντηση του Ιράν είναι πιθανό να είναι μεγαλύτερη από την επίθεσή του τον Οκτώβριο, κατά την οποία ιρανικοί πύραυλοι επιτέθηκαν σε ισραηλινές στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Δεν είναι σαφές πόσο καιρό θα χρειαστεί το Ιράν για να ανακάμψει από τα πλήγματα του Ισραήλ, ωστόσο, δήλωσε η Πάρσι.
Η Τούσι πρόσθεσε ότι ο Τραμπ έχει προειδοποιήσει το Ισραήλ να μην επιτεθεί. «Το αν αυτό ήταν στρατηγικό τέχνασμα ή γνήσια αυτοσυγκράτηση είναι πλέον άσχετο. Ο Ρουβίκωνας έχει ξεπεραστεί», είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπέσεντ: Πιθανή συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν τις επόμενες ώρες για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Ανδρουλάκης από Βοιωτία: Άμεσες αποζημιώσεις και ενίσχυση της Πυροσβεστικής
- Deutsche Bank: Αγωγή 636 εκατ. δολαρίων από πρώην στελέχη για την υπόθεση Monte dei Paschi
- “Youth’s Financial Literacy”: Οικονομική αυτονομία για 2.589 μαθητές από την Τράπεζα Πειραιώς
- Pfizer: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στο β΄ τρίμηνο – Νέες περικοπές κόστους 2,5 δισ. δολαρίων
- Champions League: Σέντρα με φόντο το σεντόνι για τον Ολυμπιακό κόντρα στη Ναϊμέγκεν (21:00)
- Θολό τοπίο για τις αρμοδιότητες διερεύνησης του δυστυχήματος με τα δυο ελικόπτερα στην Ψάθα
- Reuters: Οι ΗΠΑ εξαντλούν τα αποθέματα πυραύλων ακριβείας στον πόλεμο με το Ιράν
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








