Το μεγαλύτερο deal της εταιρείας μετά την εξαγορά των assets της Lehman Brothers το 2008
Στο μεγαλύτερο deal από την εξαγορά των assets της Lehman Brothers το 2008 προχώρησε η Nomura, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη 22/04. Η ιαπωνική χρηματιστηριακή εταιρία συμφώνησε να αποκτήσει τον βραχίονα διαχείρισης δημοσίων περιουσιακών στοιχείων της Macquarie στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για 1,8 δισ. δολάρια, μεγεθύνοντας το μερίδιο στην παγκόσμια αγορά.
Σύμφωνα με τo Bloomberg, η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του τρέχοντος έτους, με την επιφύλαξη των εγκρίσεων των ρυθμιστικών αρχών, και προβλέπει την εξαγορά μιας επιχείρησης με περίπου 180 δισ. δολάρια σε assets υπό διαχείριση από τη Nomura σε στρατηγικές μετοχών, σταθερού εισοδήματος και πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων.
Η Nomura με έδρα το Τόκιο επεκτείνεται στη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων για να δημιουργήσει πιο σταθερές ροές κεφαλαίων και να μειώσει την εξάρτησή της από τις ακραίες διακυμάνσεις στις συναλλαγές και την επενδυτική τραπεζική. Επιδιώκει να κεφαλαιοποιήσει την «όρεξη» των Ιαπώνων να επενδύσουν τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά τους στοιχεία ύψους 15,8 τρισ. δολαρίων καθώς η χώρα αναδύεται από δεκαετίες αποπληθωρισμού.
«Αυτή η εξαγορά θα ευθυγραμμιστεί με τις φιλοδοξίες μας για την παγκόσμια ανάπτυξη και διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου μας για επενδύσεις σε σταθερές επιχειρήσεις υψηλού περιθωρίου με ορίζοντα το 2030», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Kεντάρο Οκούντα. «Η συμφωνία θα αυξήσει σημαντικά το αποτύπωμά μας στις ΗΠΑ, ενισχύοντας την πλατφόρμα μας και παρέχοντας ευκαιρίες για την ανάπτυξη των δημόσιων και ιδιωτικών δυνατοτήτων μας» πρόσθεσε.
Τα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση στο τμήμα επενδύσεων της Nomura θα αυξηθούν σε περίπου 770 δισ. δολάρια, με περισσότερο από το 1/3 εξ αυτών να αφορά πελάτες από το εξωτερικό. «Ο κύριος στόχος είναι να αποκτήσει το τμήμα διαχείρισης επενδύσεων, που ήταν πιο ιαπωνικό από το τμήμα χονδρικής της Nomura, πιο διεθνή χαρακτήρα, αυξάνοντας παράλληλα το μέγεθός του», επεσήμανε ο Μάικλ Μακντάντ, επικεφαλής αναλυτής στη Morningstar DBRS.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Ασφαλιστικής
- Φωτιά στην Πάτρα: Νέο μέτωπο στα Συχαινά
- Φωτιά στη Χίο: Νέο μήνυμα για εκκένωση Παρπαριάς
- Η νύχτα του Νέρωνα σε όλη τη χώρα: Μήνυμα εκκένωσης και στην Πρέβεζα
- Καίγεται η Αχαΐα: Μήνυμα για απομάκρυνση από Κάτω Αχαΐά
- Χίος: Νέο μήνυμα εκκένωσης των περιοχών Φυτά, Κηπουριές, Διευχά, Σιδηρούντας και Κατάβαση
- Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις 6,29 μ., δεύτερος ο Καραλής 6,02
- Στάχτη 1.500 στρέμματα παρθένου δάσους στα Πετράλωνα Μεσσηνίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις