Σημαντικά αυξημένη αναμένεται σήμερα Τρίτη (25/1) η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω της κακοκαιρίας, ενώ σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώνονται και οι τιμές.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΑΔΜΗΕ η αιχμή της ζήτησης ρεύματος προβλέπεται να ξεπεράσει σήμερα τα 9.100 μεγαβάτ στις 11 το πρωί, ενώ χθες η αιχμή, που παρουσιάστηκε στις 7 το απόγευμα, ήταν 8.102 μεγαβάτ.
Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις διαμορφώθηκαν πριν την κήρυξη έκτακτης ανάγκης στις πληττόμενες περιοχές και την αναστολή ή τον περιορισμό λειτουργίας υπηρεσιών και επιχειρήσεων.
Παράλληλα σήμερα συνεχίζεται ο αγώνας δρόμου από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση των βλαβών, με την ελπίδα οι εργασίες να επιταχυνθούν εφόσον αποκατασταθεί η δυνατότητα πρόσβασης σε σημεία, όπου μέχρι και χθες αργά το βράδυ ήταν αδύνατο να μεταβούν τα συνεργεία και ο εξοπλισμός.
Σε ό,τι αφορά το κόστος, η εκτίμηση για σήμερα ανεβάζει τη μέση τιμή στα 280,81 ευρώ ανά μεγαβατώρα έναντι 243 ευρώ χθες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κίνα: Ακύρωση πτήσεων στη Χαϊνάν λόγω τυφώνα Μάτμο
- Νωρίτερα σε τροχιά οι πρώτοι ελληνικοί δορυφόροι
- Διήμερη επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό
- Το «Piri Reis» στο Αιγαίο: απόπλους πριν τη NAVTEX
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το πληροφοριακό δελτίο της Euronext για την ΕΧΑΕ
- ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στο Ισραήλ για τους 27 Έλληνες του «Global Sumud Flotilla» που κρατούνται
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ο Stoxx 600 έκλεισε την εβδομάδα με κέρδη πάνω από 2%
- Ερντογάν σε Τραμπ: Στηρίζουμε τις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες στη Γάζα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις