Αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες δημοπρασίες, ήταν οι τιμές που διαμορφώθηκαν σήμερα, στην τέταρτη κατά σειρά δημοπρασία για την λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή της ΔΕΗ που διοργάνωσε ο ΛΑΓΗΕ (Λειτουργός της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας).
Σε δημοπρασία τέθηκαν 1.270.200 μεγαβατώρες και οι τιμές διαμορφώθηκαν στα 43 – 43,05 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ υπήρξε και ζήτηση που δεν ικανοποιήθηκε. Σημειώνεται ότι στις τρεις προηγούμενες δημοπρασίες, η μεσοσταθμική τιμή είχε διαμορφωθεί αντίστοιχα σε 37,387 ευρώ ανά μεγαβατώρα στην πρώτη, 41,063 στη δεύτερη και 39,68 στην τρίτη. Στη σημερινή δημοπρασία η αυξημένη ζήτηση οδήγησε σε υψηλότερες τιμές, παρά το γεγονός ότι η τιμή εκκίνησης ήταν σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με το παρελθόν (32,05 ευρώ έναντι 37,37 ευρώ στις προηγούμενες).
Οι δημοπρασίες ηλεκτρικής ενέργειας από τις δύο φθηνότερες πηγές (λιγνίτης και υδροηλεκτρικά) στις οποίες έχει πρόσβαση αποκλειστικά η ΔΕΗ, είναι το εργαλείο που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους με στόχο την επιτάχυνση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και τον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ κάτω από το 50% ως το τέλος του 2019.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext: Αύξηση 12,6% για τα EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 169,0 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
- Πιερρακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν 77 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και έγιναν 100 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις
- Έλι Κοέν: Ξανά στο τραπέζι ο αγωγός αερίου από Ισραήλ μέσω Κύπρου – Ελλάδας
- Lamda: Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 14,5% από Air France – KLM
- Σομαλία: 5 Έλληνες στο πλήρωμα του τάνκερ της Latsco Marine που κατέλαβαν πειρατές
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, αλλά και επιχειρησιακό λάθος
- ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








