“Η ΔΕΗ εξοφλεί ανελλιπώς τα τιμολόγια προμήθειας φυσικού αερίου που εκδίδονται στο πλαίσιο της υφιστάμενης μακροχρόνιας σύμβασής της με τη ΔΕΠΑ”, αναφέρει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της σχολιάζοντας πρόσφατο δημοσίευμα σχετικά με δήθεν οφειλή της προς τη ΔΕΠΑ που συνδέεται με “πρόβλημα ρευστότητας”.
“Άλλωστε, η πρόσφατη εξόφληση από τη ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ, στις 22.1.2016, ημερομηνία συμβατικής πληρωμής των τιμολογίων προμήθειας φυσικού αερίου του μηνός Δεκεμβρίου 2015, ύψους 57,3 εκατομμυρίων Ευρώ, διαψεύδει, πέραν πάσης αμφιβολίας τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα περί αδυναμίας πληρωμής λόγω προβλήματος ρευστότητας”, αναφέρει η ΔΕΗ.
“Στο πλαίσιο υλοποίησης της μακροχρόνιας σύμβασης ΔΕΗ-ΔΕΠΑ έχει σταδιακά δημιουργηθεί οικονομική διαφορά μεταξύ των Μερών, ύψους πολύ χαμηλότερου του ποσού των € 30 εκατ. που αναφέρεται στο δημοσίευμα, επί της διευθέτησης όμως της οποίας έχει ήδη υπάρξει κατ’ αρχήν συμφωνία μεταξύ των δύο Μερών και δρομολογείται η επίλυση του θέματος, οπότε δεν τίθεται θέμα ληξιπρόθεσμης οφειλής”, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eυρωμπάσκετ 2025: Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ από 27 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου
- Χάθηκε μια ζωή: Το ασθενοφόρο στην Αίγινα δεν ήρθε ποτέ
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάντζα Αττικής
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες από την πολιτική κρίση στη Γαλλία – Ισχυρή πτώση ο CAC 40
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (27/8) στη λεωφόρο Ποσειδώνος
- Bloomberg: Αρόδο έχουν αφήσει τα ΗΑΕ δεξαμενόπλοιο του Προκοπίου που μεταφέρει αργό από το Σουδάν
- Χωρίς τον Chrome η Google δεν θα είναι ίδια
- Βόρεια Χίος: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν για την αποκατάσταση από τις φωτιές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις