Mε ποσοστό άνω του 93% επί των συμμετεχόντων, η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, ενέκρινε την επανεκλογή του
Mε ποσοστό άνω του 93% επί των συμμετεχόντων, η σημερινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΔΕΗ, ενέκρινε την επανεκλογή του Γιώργου Στάσση στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της επιχείρησης, Στο πλαίσιο της έκτακτης Γ.Σ., οι μέτοχοι υπερψήφισαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στα οποία συμπεριλαμβάνονταν η ανανέωση κατά τρία έτη της θητείας του Προέδρου και CEO της επιχείρησης.
Η θητεία του κ. Στάσση ολοκληρωνόταν στις 21 Αυγούστου 2025, ενώ πλέον παρατείνεται μέχρι τις 15 Απριλίου 2028. Με την υπερψήφιση της σχετικής πρότασης της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων, Αμοιβών και Προσλήψεων (ΕΥΑΠ), οι μέτοχοι δίνουν επίσης το «πράσινο φως» και για τα υπόλοιπα 8 μέλη που εισηγήθηκε η Επιτροπή για το Δ.Σ., η θητεία των οποίων θα ολοκληρωθεί επίσης στις 15 Απριλίου 2028.
Στην εισήγησή της, η ΕΥΑΠ έλαβε μεταξύ άλλων υπόψη «την άκρως επιτυχημένη πορεία του υφιστάμενου Διοικητικού Συμβουλίου ως συλλογικό όργανο, καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου, που ηγήθηκε την τελευταία τετραετία, του ραγδαίου μετασχηματισμού της ΔΕΗ από μία καθετοποιημένη δημόσια εταιρεία δραστηριοποιούμενη στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από στερεά καύσιμα, σε έναν πολυεθνικό Όμιλο εταιρειών του ιδιωτικού τομέα δραστηριοποιούμενου σε ανταγωνιστικές αγορές της ενέργειας και πέραν αυτής», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Έτσι, εγκρίθηκε επίσης:
– Η επανεκλογή της κ. Δέσποινας Δοξάκη, ως Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
– Η επανεκλογή του κ. Στέφανου Καρδαμάκη, ως Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
– Η επανεκλογή του κ. Πύρρου Παπαδημητρίου, ως Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
– Η εκλογή του κ. Ιωάννη Παπαχρήστου ως Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
– Η επανεκλογή του κ. Αλέξανδρου Πατεράκη ως Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
– Η επανεκλογή του κ. Αλέξανδρου Φωτακίδη ως Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
– Η εκλογή της κ. Γεωργίας Χριστοδουλοπούλου ως Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
– Η επανεκλογή της κ. Μαρίας Ψυλλάκη, ως Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metron Analysis: Το 79% κατά της οικονομικής πολιτική της κυβέρνησης, το 76% βλέπει πρόβλημα με τους θεσμούς
- BBC: Το ζεύγος Μακρόν θα προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με καταλύτες τα επιτόκια από BoE και Fed
- Viohalco: Διπλασίασε τα καθαρά κέρδη στα 177 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς Μυλωνάκη, «Φραπέ», «Χασάπη», Σεμερτζίδου η λίστα των μαρτύρων στην εξεταστική…
- Οριστικοποιήθηκε για την Τρίτη το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Τραμπ – Στάρμερ: «Η μεγαλύτερη tech συμφωνία στη βρετανική ιστορία, ύψους 42 δισ. δολαρίων»
- Lavipharm: Αύξηση 5,7% στις πωλήσεις το α΄εξάμηνο, μειωμένα τα κέρδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις