Η ΔΕΗ ουσιαστικά αφήνει να εννοηθεί ότι εάν η NOVA πουληθεί θα αναλάβει τον φορέα που θα αναπτύξει το δίκτυο οπτικών ινών
Η διοίκηση της ΔΕΗ τοποθετήθηκε για τα δημοσιεύματα σχετικά με το ενδιαφέρον της εταιρείας για την εξαγορά της NOVA, που ανήκει στον όμιλο United Group, συμφερόντων BC Partners και Ντράγκαν Σόλακ. Απάντησε ότι δεν υπάρχει κάποια συζήτηση ή συμφωνία για την εξαγορά, αλλά ότι την ενδιαφέρει το κομμάτι των οπτικών ινών. Ως γνωστό η NOVA έχει εξαγγείλει επενδύσεις 2 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και τις ελληνικές τράπεζες και έχει δημιουργήσει ξεχωριστή εταιρεία.
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΔΕΗ:
Η ΔΕΗ Α.Ε. (“ΔΕΗ”), σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αναφορικά με δημοσιεύματα περί συμφωνίας για την εξαγορά της εταιρείας τηλεπικοινωνιών “Nova”, ενημερώνει την επενδυτική κοινότητα ότι δεν έχει εισέλθει σε καμία σχετική συζήτηση ή συμφωνία.
Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον των τηλεπικοινωνιών συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη Ευρυζωνικών Δικτύων υπερ-υψηλής χωρητικότητας (Ultra-Fast Broadband). Στην κατεύθυνση αυτή, η ΔΕΗ συνεχίζει την υλοποίηση του πλάνου της για την ανάπτυξη ενός εθνικού δικτύου οπτικών ινών, μέσω της υφιστάμενης υποδομής του Δικτύου Διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις