Την ικανοποίηση της για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από την Standard & Poor’s κατά μία βαθμίδα από CCC σε CCC+ με ταυτόχρονη αναβάθμιση των προοπτικών (outlook) από αρνητικές σε θετικές εκφράζει η ΔΕΗ ΑΕ.
Σε ανακοίνωση της η ΔΕΗ ΑΕ υποστηρίζει ότι «σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, η αναβάθμιση αυτή αντανακλά κυρίως την επιτυχημένη αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου δανεισμού συνολικού ύψους 1,3 δισ. ευρώ με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών αλλά και την θετική αξιολόγηση των δράσεων της εταιρείας για βελτίωση της εισπραξιμότητας, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και αντιστροφή προβλέψεων για επισφάλειες».
«Η S&P τονίζει επίσης στην έκθεσή της ότι η αναβάθμιση έλαβε υπόψη της και τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών στην Ελλάδα.
Η αναβάθμιση αυτή είναι θετικός οιωνός για την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές που σχεδιάζεται.
Οι προσπάθειες και οι δράσεις της επιχείρησης, με τις οποίες εκτός των άλλων θα προκύψει περαιτέρω αναβάθμιση, είναι σε πλήρη εξέλιξη» καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΔΕΗ ΑΕ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metlen: Νέα βουτιά σε Αθήνα σταθεροποίηση σε Λονδίνο μετά τη «Black Friday»
- Κέρδη για την Ευρώπη, ράλι για Μιλάνο
- Οδηγός Eurostat για πληθωρισμό: Στατιστικά για αρχάριους (και υπουργούς)
- «Γαλάζια» κοσμοσυρροή στην πίτα του Κωστή στο VIP Lounge του ΟΑΚΑ (VIDEO)
- Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Ζητά περισσότερη διαφάνεια και λογοδοσία από Λαγκάρντ
- Οι 44 της νέας Επιτροπή Διεύρυνσης και Συμπαράταξης του ΠΑΣΟΚ
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Σοβαρά προβλήματα η Novo Nordisk με την καμπάνια του χαπιού αδυνατίσματος στις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








