Σε ιδιαίτερα παραγωγικό κλίμα διεξήχθησαν σήμερα στα γραφεία της Επιχείρησης οι συζητήσεις της διοίκησης της ΔΕΗ με τον Πρόεδρο της μεγάλης κινεζικής εταιρείας CMEC κ. Zhang Chun επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων στελεχών της, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Μάλιστα, όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο των συζητήσεων υπεγράφη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκη και τον κ. Zhang Chun Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας των δυο εταιρειών.
Το Σύμφωνο προβλέπει τη συνεργασία των δυο εταιρειών για την εξέταση δυνατοτήτων για την από κοινού ανάπτυξη projects στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, στην παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας από Θερμικές και Υδροηλεκτρικές μονάδες και από ΑΠΕ, τον εκσυγχρονισμό υφισταμένων μονάδων, καθώς και κάθε άλλου project στο οποίο θα συμφωνήσουν από κοινού η ΔΕΗ και η CMEC.
Εξετάστηκε επίσης η πορεία υλοποίησης του «Project Μελίτη».
Και οι δυο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση τους για επίσπευση όλων των σχετικών διαδικασιών και συμφώνησαν ότι το project αυτό θα αποτελέσει το «πρότυπο και οδηγό» για τις περαιτέρω συνεργασίες τους.
Με την ευκαιρία αυτή ο Πρόεδρος της CMEC κ. Zhang Chun δήλωσε ότι προτείνει την ίδρυση κοινής εταιρείας με τη ΔΕΗ για την ανάπτυξη των συνεργασιών τους. Ανακοίνωσε επίσης ότι στις προθέσεις της εταιρείας είναι η πραγματοποίηση μεγάλης επένδυσης στην Ελλάδα για την κατασκευή μονάδας παραγωγής «Έξυπνων Μετρητών» σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, για την διάθεση τους στην εγχώρια αλλά και τις ξένες αγορές.
Επίσης ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η CMEC θα ανοίξει Γραφείο της εταιρείας στην Αθήνα.
Ο κ. Zhang Chun υπογράμμισε ότι η προωθούμενη συνεργασία βασίζεται στο ισχυρό brand name που διαθέτει η ΔΕΗ σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής. Προσέθεσε δε ότι η CMEC είναι ανοικτή επίσης σε συνεργασίες με ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, κάτι που θα έχει πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία και την απασχόληση.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μ. Παναγιωτάκης καλωσόρισε τις προτάσεις της κινεζικής εταιρείας, τις οποίες θεώρησε θετικές και που γι’ αυτό μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην περαιτέρω συνεργασία των δύο εταιρειών. Όπως επισήμανε, σε μια φάση ραγδαίων αλλαγών και ανακατατάξεων στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συμβαδίζουν με τους στόχους της ΔΕΗ.
Υπογράμμισε δε ότι η μέχρι τώρα ειλικρινής συνεργασία και αλληλοκατανόηση στο φόντο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κίνα, αποτελεί πολύ θετική παρακαταθήκη και εγγύηση για το μέλλον της συνεργασίας των δύο εταιρειών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επέτειος 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ: Εκδηλώσεις μνήμης 24 χρόνια μετά
- Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Αίτημα για αύξηση οργανικών θέσεων στα Εφετεία
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Hellenic Train: Χωρίς τρένα λόγω 24ωρης απεργίας που κήρυξαν οι μηχανοδηγοί
- Τράπεζα Κύπρου: Με απόδοση 4,321% το ομόλογο για άντληση 300 εκατ. ευρώ
- Eurobasket: Το πρόγραμμα των ημιτελικών της Παρασκευής 12/09
- Μητσοτάκης: Στο 8ο Δημοτικό Νέας Φιλαδέλφειας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς
- Μικρή πτώση για την τιμή του χρυσού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις