Οι τιμές συνεχίζουν να υποχωρούν λόγω περαιτέρω πτώσης των διεθνών τιμών φυσικού αερίου
Μειωμένο στα 10,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα είναι το πράσινο τιμολόγιο Γ1/Ν1 της ΔΕΗ για το Μάρτιο έναντι 12,8 λεπτών που ήταν το Φεβρουάριο και 13,6 λεπτών τον Ιανουάριο.
Η χρέωση για κατανάλωση άνω των 500 κιλοβατωρών είναι 11,9 λεπτά ενώ η νυχτερινή στα 8,037 λεπτά ανά κιλοβατώρα.
Η ΔΕΗ μείωσε την έκπτωση από το 20% τους προηγούμενους δύο μήνες σε 10%.
Οι μειώσεις οφείλονται κυρίως στην αποκλιμάκωση των διεθνών τιμών του φυσικού αερίου που αντανακλάται στις τιμές στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Συγκεκριμένα η τιμή του φυσικού αερίου στην ολλανδική ηλεκτρονική πλατφόρμα TTF, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την ευρωπαϊκή αγορά εχει υποχωρήσει στα 25 ευρώ η μεγαβατώρα από 40 ευρώ που ήταν στις αρχές Δεκεμβρίου 2023. Να θυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια της ενεργειακής κρίσης το καλοκαίρι του 2022 η τιμή είχε ξεπεράσει τα 300 ευρώ η μεγαβατώρα.
Οι τιμές των υπολοίπων προμηθευτών πρόκειται να ανακοινωθούν σταδιακά μέσα στις επόμενες ώρες στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γιάννης Παναγόπουλος: Αιώνιος συνδικαλιστής στον κόσμο του χρήματος
- Euroleague: Επιστροφή στις ήττες ο Παναθηναϊκός με αντι-μπάσκετ
- Estee Lauder: Απογοήτευσαν οι προβλέψεις για το 2026 – Βουτιά 22% για τη μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Τα αμετάβλητα επιτόκια ΕΚΤ και BoE έφεραν απώλειες
- AKTOR: Η νέα διοικητική δομή του ομίλου και των θυγατρικών
- Κομισιόν: Επενδύσεις 347 εκατ. ευρώ για βελτίωση της ασφάλειας των υποβρύχιων καλωδίων
- Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας ο στρατιωτικός που συνελήφθη για κατασκοπεία
- ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - Απόκτηση επιπλέον συμμετοχής σε συγγενή εταιρεία – διαδικασία αξιολόγησης καταλληλότητας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








