Ανακοινώθηκε και επίσημα η νέα έξοδος της ΔΕΗ στις αγορές με ομόλογα αειφορίας ύψους 350 εκατ. ευρώ, που θα λήξουν το 2028.
_x000D_
Πηγές της εταιρείας ανέφεραν στις αρχές του μήνα ότι η νέα έκδοση εξετάζεται ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Η επιχείρηση ενημέρωσε σήμερα επίσημα το Χρηματιστήριο για την έκδοση, σημειώνοντας ότι τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για τη μερική αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού και πως οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου.
_x000D_
Η αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού οδηγεί σε σημαντική εξοικονόμηση για την επιχείρηση, δεδομένου ότι τα παλαιότερα δάνεια είχαν συναφθεί με υψηλότερα επιτόκια. Η ρήτρα αειφορίας που θα περιλαμβάνεται στην έκδοση σημαίνει ότι η ΔΕΗ δεσμεύεται για την επίτευξη συγκεκριμένου στόχου μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Αν ο στόχος δεν επιτευχθεί, τότε η επιχείρηση θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον τόκους στους επενδυτές.
_x000D_
Σημειώνεται, ότι η ΔΕΗ προχώρησε ήδη τον Μάρτιο στην έκδοση ομολόγων αειφορίας, τα οποία συγκέντρωσαν υψηλό ενδιαφέρον από μεγάλους διεθνείς επενδυτές με αποτέλεσμα η εταιρεία να προχωρήσει σε εκ νέου άνοιγμα του βιβλίου προσφορών προκειμένου να συμμετάσχουν περισσότεροι επενδυτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Στην Ουάσινγκτον ο Νετανιάχου – Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για εκεχειρία στη Γάζα
- ΕΜΥ: Νέο έκτακτο δελτίο για τον καύσωνα: Την Τρίτη 08/07 η πιο δύσκολη ημέρα
- Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος: Νέος πρόεδρος ο Ευάγγελος Μπακέλας
- Tesla: Βουτιά 8% η μετοχή, μετά την είδηση ότι ο Ελον Μασκ ιδρύει κόμμα
- Λευτέρης Παπαδημητρίου: Ο νέος CEO της BΟΧ ΝΟW Ελλάδας μιλά για την επόμενη μέρα στα last-mile logistics
- Τράπεζα Πειραιώς: Best Performing Bank στην Ελλάδα το 2025 από το περιοδικό The Banker
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,21%, στα 1,1726 δολάρια
- ΗΡΩΝ: Νέο πρόγραμμα για μετρητές ενέργειας το ΗΡΩΝ Happy Hour
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις