Πολιτική

Δένδιας στο πλήρωμα της φρεγάτας «Ύδρα»: Έχω επίγνωση ότι πηγαίνετε σε ζώνη κινδύνου

Η συμμετοχή της φρεγάτας στην επιχείρηση Aspides εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, τόνισε ο υπ. Άμυνας

Την φρεγάτα Ύδρα η οποία θα αποπλεύσει σήμερα προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Aspides» στην Ερυθρά Θάλασσα επισκέφθηκε -στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας- ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Η συμμετοχή της φρεγάτας, μαζί με την ανάληψη της διοίκησης του επιχειρησιακού στρατηγείου από την Ελλάδα με Έλληνα Διοικητή, εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα. Η Ελλάδα ως ναυτιλιακή δύναμη με ηγετικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία, αποδίδει τεράστια σημασία στην ανάγκη διασφάλισης της ελεύθερης ναυσιπλοΐας και της ζωής των Ελλήνων ναυτικών, αλλά και του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της χώρας μας», έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Χ ο κ. Δένδιας.

Μιλώντας στο πλήρωμα της φρεγάτας ο υπουργός Άμυνας είπε: «Έχω απόλυτη επίγνωση ότι η πατρίδα σας στέλνει σε μια ζώνη κινδύνου…. κατανοούμε όλοι ότι η συμμετοχή στην επιχείρηση εμπεριέχει κινδύνους, σημαντικούς κινδύνους, αλλά το Πολεμικό Ναυτικό της πατρίδας με την υψηλή αίσθηση καθήκοντος και τον επαγγελματισμό που διακρίνει τα στελέχη του ιστορικά δεν έχει κρυφτεί μπροστά στις προκλήσεις».

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας υποδέχθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας και ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης.

&

nbsp;

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu