Άρθρο – καταπέλτης με έντονη κριτική στην ελληνική κυβέρνηση δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μέσω άρθρου που υπογράφει ο Μαξιμίλιαν Ποπ, μέλος της αρχισυντακτικής ομάδας.
Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων σημειώνοντας ότι η χώρα μας «έχει μετατραπεί σε κράτος επιτήρησης».
Ο βαθμός στον οποίο ο ίδιος ο Μητσοτάκης συμμετείχε στη διαδικασία δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως», γράφει το Spiegel.
Στο μεγαλύτερο μέρος του το άρθρο αναφέρεται στο μεταναστευτικό αναφέροντας πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει εκ των πραγμάτων αναστείλει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν απελάσει με τη βία χιλιάδες πρόσφυγες στην Τουρκία τα τελευταία δύο χρόνια.
Έχουν κακοποιήσει μετανάστες ως σκλάβους για αυτές τις παράνομες επαναπροωθήσεις, έχουν απαγάγει αιτούντες προστασία από ελληνικά νησιά και τους έχουν εγκαταλείψει στη θάλασσα».
«Δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ οι Έλληνες αξιωματούχοι να πρέπει να δικαιολογήσουν τα εγκλήματά τους στα σύνορα. Αυτό που συμβαίνει πολύ συχνά, ωστόσο, είναι ότι οι άνθρωποι που καταγράφουν αυτά τα εγκλήματα δέχονται πιέσεις», αναφέρει το δημοσίευμα και συνεχίζει σε άλλο σημείο: Υπάλληλοι ανθρωπιστικών οργανώσεων διώκονται ως λαθρέμποροι. Ο δημοσιογράφος του Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, δυσφημήθηκε ως Τούρκος πράκτορας στα φιλοκυβερνητικά ελληνικά μέσα ενημέρωσης» και συνεχίζει: «Η Ελλάδα θεωρεί τον εαυτό της ως το λίκνο της δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Μητσοτάκης καταφεύγει όλο και περισσότερο στις μεθόδους ενός αυταρχικού ηγέτη».
Άμεση παρέμβαση από ΕΕ
Στη συνέχεια φαίνεται πως ζητά την παρέμβαση της ΕΕ αναφέροντας: 
«Η ΕΕ αποδέχθηκε τις αντιδημοκρατικές πολιτικές του Μητσοτάκη για πάρα πολύ καιρό, και σε ορισμένες περιπτώσεις τις καλωσόρισε κιόλας.
Η επικεφαλής της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε την Ελλάδα ως “ασπίδα της Ευρώπης” κατά τη διάρκεια επίσκεψης στον Έβρο το 2020. Και στα κράτη μέλη, οι άνθρωποι είναι κρυφά ευτυχείς που οι Έλληνες συνοριοφύλακες αποκρούουν τους πρόσφυγες – ανεξάρτητα από το πώς.
Όταν η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ βρέθηκε στην Αθήνα τον Ιούλιο, κάλεσε τους οικοδεσπότες της να διευκρινίσουν τους ισχυρισμούς περί απώθησης. Αυτό ακούστηκε αποφασιστικό, αλλά είναι φτηνό. Διότι τα γεγονότα έχουν προ πολλού αποσαφηνιστεί. Εάν η ΕΕ εννοεί σοβαρά τα δικά της πρότυπα, θα πρέπει τώρα να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας».
Το Spiegel σημειώνει δε ότι: «Εξαρτάται πρωτίστως από τους Έλληνες να σταματήσουν την αυταρχική τάση στη χώρα τους. Το αργότερο το επόμενο έτος θα διεξαχθούν εκλογές στην Ελλάδα, όπου οι πολίτες θα μπορούν να αποφασίσουν σε τι είδους κράτος θέλουν να ζήσουν και ποια μεταναστευτική πολιτική θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνησή τους».
Για την ελευθερία του Τύπου:
«Αποσυνθέτει έτσι το θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορεί να λάβει χώρα ο δημοκρατικός λόγος. Σύμφωνα με την κατάταξη της ελευθερίας του Τύπου των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην τελευταία θέση στην ΕΕ. Σε δημοσκόπηση του Reuters, μόλις το 7 τοις εκατό των Ελλήνων δήλωσε ότι τα ΜΜΕ στη χώρα τους είναι δωρεάν»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκλογές στην Ολλανδία: Επίσημα πρώτο το κεντρώο κόμμα D66
- Πιερρακάκης για τη φορολογική μεταρρύθμιση: Τα μέτρα είναι καλά μελετημένα και ζυγισμένα
- Οι εκπαιδευτικοί εικαστικοί δικαιώθηκαν από το ΣτΕ – Αντισυνταγματική η παράλειψή τους από το προσοντολόγιο
- Ψηφιακό Πελατολόγιο: Σε ποιους κλάδους καταργείται η υποχρέωση υποβολής συμφωνητικών
- Νεκρό 10χρονο κορίτσι στον Ασπρόπυργο που κατέρρευσε την ώρα της γυμναστικής
- Μητσοτάκης στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών: «Εθνικό καθήκον μας το ενδιαφέρον για τη Μονή»
- ΔΕΗ Fiber: Φέρνει ταχύτητες ίντερνετ 1 Gbps με 11,56 ευρώ το μήνα και αλλάζει τα δεδομένα της αγοράς
- Κομισιόν για συμμετοχή Τουρκίας στο SAFE: Δεν υπάρχει σύμβαση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
 
 







