Εννέα άτομα συνελήφθησαν μετά από έφοδο της αστυνομίας σε κτηματολογικά γραφεία
Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν σε δωροδοκίες και δωροληψίες σε κτηματολογικά γραφεία εξάρθρωσε η Αστυνομία. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων έκανε έφοδο σε οκτώ γραφεία της Αττικής και συνέλαβε 9 άτομα, μεταξύ αυτών και υπάλληλοι των υπηρεσιών αυτών.
Από 500 ευρώ ξεκινούσε η «ταρίφα» που απαιτούσαν, ανά περίπτωση, ως «γρηγορόσημο», τα μέλη του κυκλώματος που εξάρθρωσε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, μετά από έφοδο σε οκτώ μεγάλα Κτηματολογικά γραφεία της Αττικής.
H Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη εννέα ατόμων, μεταξύ τους Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Υπάλληλοι και Ιδιώτες, που αναλάμβαναν τη διεκπεραίωση εγγραφών και μετεγγραφών ακινήτων.
Οι έξι ήταν υπάλληλοι και μία προϊσταμένη Υπηρεσίας, ενώ στα σπίτια και τα γραφεία των εμπλεκομένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 63.000 ευρώ.
Το Ελληνικό Κτηματολόγιο, σε μία προσπάθεια αποφυγής τέτοιων περιστατικών, έχει θεσπίσει τα αναγκαία ψηφιακά εργαλεία μέσω των οποίων εξυπηρετούνται για τα επείγοντα αιτήματα χιλιάδες επαγγελματίες και πολίτες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τα σούπερ μάρκετ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ» εξαγοράζουν τα καταστήματα της αλυσίδας «ΒΑΣ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε. SUPER MARKET»
- Σπάνιες γαίες: Η «πυριτιδαποθήκη» της αλυσίδας εφοδιασμού και το νέο επεισόδιο ΗΠΑ-Κίνας
- Ρεκόρ κερδών για την TSMC με αύξηση 39,1% στο τρίτο τρίμηνο
- Premia Properties: Νέα μεγάλη επένδυση 74 εκατ. ευρώ η εξαγορά δύο ξενοδοχείων στην Κω
- ΓΕΚ Τέρνα: Αυξημένη 4,6% η κίνηση σε Αττική Οδό με 77,5 εκατ. διελεύσεις στο 9μηνο
- Nestle: Καταργεί 16.000 θέσεις εργασίας υπό τον νέο CEO
- Victoria’s Secret 2025: Η Gigi Hadid, η Adriana Lima, η Irina Shayk σαρώνουν στην πασαρέλα
- ΑΑΔΕ: Στο 100% η φοροδιαφυγή στα ΚΥΔ του ΟΠΕΚΕΠΕ- Πρόστιμα και λουκέτα σε 42 κέντρα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις