Επιχειρήσεις

Διαγωνισμός €190.000 για αναλύσεις 9 εισηγμένων εταιρειών – Πληρώνει το ελληνικό δημόσιο!

Τον διαγωνισμό διενεργούν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Τo Χρηματιστήριο Αθηνών και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) προχωρούν σε διαγωνισμό για το έργο: “PR 009896 – Research Coverage Project: Provision of research coverage services for selected listed Greek companies in the Athens Stock Exchange”.

Το έργο αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος “SME Pre-Listing Support” της EBRD και χρηματοδοτείται από την Ελληνική Δημοκρατία.
H πρωτοβουλία έχει ως στόχο την ανάδειξη των προοπτικών των εισηγμένων εταιρειών και την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, μέσω της παροχής υψηλής ποιότητας χρηματιστηριακών
αναλύσεων (research reports) βάσει διεθνών προδιαγραφών, για τουλάχιστον 8 εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν τύγχαναν αντίστοιχης κάλυψης.

Οι αναλύσεις αυτές θα είναι δωρεάν διαθέσιμες για χρονική περίοδο δύο ετών, και αναμένεται να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα των εταιρειών αυτών από τους επενδυτές, και κατ’ επέκταση τη ρευστότητα των μετοχών τους.

Η ανάθεση του έργου έχει προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2023, με συνολική χρονική διάρκεια 24 μηνών, ενώ ο σχετικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε €190.000. Θα ανατεθεί σε εγχώριο ή διεθνή ανάδοχο και θα το επιβλέπει η EBRD σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

O διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σε συνεργασία με την EBRD ανακοινώνουμε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, η οποία υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να αναδείξουμε τις προοπτικές των εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών και να προωθήσουμε την ανάπτυξη της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Μέσω αυτού του έργου, στοχεύουμε να παρέχουμε στους επενδυτές ολοκληρωμένη πληροφόρηση με χρηματιστηριακές αναλύσεις υψηλής ποιότητας, ενισχύοντας έτσι την αναγνωρισιμότητα των εταιρειών και, τελικά, την συνολική ανάπτυξη της αγοράς μας.»

Η διευθύντρια της EBRD σε Ελλάδα και Κύπρο ανέφερε: Η δέσμευσή μας στην υποστήριξη της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς αλλά και η πεποίθησή μας ότι αποτελεί βασικό εργαλείο  χρηματοδότησης όχι μόνο των μεγάλων επιχειρήσεων αλλά και τον μικρομεσαίων, εδραιώνεται με ακόμα μία πρωτοβουλία που σκοπό έχει τη τόνωση της αγοράς.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu