«Πάγωμα» των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών με ανάλογη μείωση των μελλοντικών συντάξεων για τους οφειλέτες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», το κεφάλαιο θα επιβαρύνεται με επιτόκιο 1% – 1,5%, ενώ ο ασφαλισμένος θα πρέπει να καταβάλλει εμπρόθεσμα τις τρέχουσες εισφορές του. Ο χρόνος ασφάλισης που αντιστοιχεί στην κεφαλαιοποιημένη οφειλή θα μπορεί να διαγράφεται από τον ασφαλιστικό χρόνο. Στην πράξη αυτό σημαίνει λιγότερα χρόνια ασφάλισης συνεπώς μειωμένη σύνταξη.
Η πρόταση που θα τεθεί υπό συζήτηση, σύμφωνα με την εφημερίδα, προβλέπει την κεφαλαιοποίηση όλων των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της κρίσης.
Η πατρότητα της πρότασης που επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, με στόχο να κατατεθεί στους εκπροσώπους των δανειστών με την έναρξη της φθινοπωρινής διαπραγμάτευσης, ανήκει στους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να τονώσει τα έσοδα του ΟΑΕΕ, καθώς η κατάσταση κρίνεται ανησυχητική. Από τους 701.148 ασφαλισμένους, οι 538.087 είναι είτε οφειλέτες, είτε έχουν κάνει διακοπή και οφείλουν εισφορές στο Ταμείο, με τα ληξιπρόθεσμα να αγγίζουν τα 12 δισ. ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ElvalHalcor: Έκδοση ομολογιακού δανείου 8 εκατ. ευρώ με την CrediaBank
- Alter Ego (Βαγγέλης Μαρινάκης): Εξαγόρασε το 50,1% της MORE.GR του Χάρη Καρώνη, έναντι 20 εκατ. ευρώ
- CrediaBank: Χρονιά-ορόσημο το 2025 με αύξηση 58% εσόδων από τόκους, ρεκόρ πιστωτικής επέκτασης και διεθνοποίηση
- Χρηματιστήριο: Κράτησε το θετικό πρόσημο (+0,51%), έβαλαν πλάτη τράπεζες και διυλιστήρια
- Νέα ενημέρωση Aegean Airlines για ακυρώσεις πτήσεων από και προς Ισραήλ, Λίβανο, Ιράκ, ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 2025
- ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ
- ALTER EGO MEDIA Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








