Διαβεβαιώσεις για την κατάσταση των δημόσιων ταμείων παρείχε η γενικής γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κ. Σαββαΐδου.
Ειδικότερα, η υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωσε πως «όλα θα πάνε καλά».
Παράλληλα, εξήγησε πως «το δημόσιο πάντα είχε τρόπους να εισπράττει. Αυτή τη στιγμή τρέχει η ρύθμιση των 100 δόσεων, επομένως όλα θα πάνε καλά».
Οι δηλώσεις της Κ. Σαββαΐδου πραγματοποιήθηκαν στα περιθώρια της τελετής εγκαινίων της ΔΟΥ Αμπελοκήπων.
Όσον αφορά την αυτόματα απόδοση ΦΠΑ αλλά και την ταχύτερη είσπραξη των εσόδων, εξήγησε πως «θα υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις το επόμενο διάστημα».
Τέλος, η Κ. Σαββαΐδου υπογράμμισε πως ο καθένας πρέπει να φορολογείται ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει και αυτοί που δεν έχουν να μην επιβαρύνονται.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπεγράφη η συμφωνία για τη Γάζα από ΗΠΑ, Κατάρ, Αίγυπτο, Τουρκία – Τραμπ: «Αυτό χρειάστηκε 3.000 χρόνια»
- Στη φυλακή από τις 21 Οκτωβρίου ο Νικολά Σαρκοζί
- Πιερρακάκης στη Βουλή: Αύξηση του ΑΕΠ 2,2% το 2025 και 2,4% το 2026
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη στη σκιά της εκεχειρίας στη Γάζα
- Alpha Bank: Αγορά 2,032 εκατ. ιδίων μετοχών έναντι 7,64 εκατ. ευρώ
- Mevaco: Παραιτήθηκε από το ΔΣ ο Ιωάννης Μπρούτζος
- Alter Ego: Στις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών
- Ακρίτας: Μετατροπή 14,1 εκατ. προνομιούχων μετοχών σε κοινές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις