Στα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας και τις «αθεράπευτες» ακόμη πληγές της ελληνικής οικονομίας αναφέρεται σήμερα η εφημερίδα Die Welt.
«Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας τινάχτηκαν όνειρα στον αέρα», γράφει χαρακτηριστικά ο αρθογράφος της γερμανικής εφημερίδας. «Όχι μόνο, αλλά κυρίως του Αντώνη Σαμαρά. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ήλπιζε ότι στο τέλος του χρόνου θα εκδίωκε από τη χώρα την τρόικα αλλά κυρίως το μισητό ΔΝΤ. Αλλά οι αναταράξεις στα χρηματιστήρια τον ‘προσγείωσαν’. Τα επιτόκια εκτινάχθηκαν σε απαγορευτικά ύψη για τη χρηματοδότηση του χρέους», αναφέρει.
Η Die Welt παρατηρεί ότι ο Σαμαράς «δεν ήταν φυσικά ο μοναδικός που παρατήρησε πώς διαμορφωνόταν η κατάσταση, αλλά σε κανέναν άλλο τα σημάδια δεν ήταν πιο φανερά».
Και ο σχολιαστής υπογραμμίζει: «Επρόκειτο για προειδοποιητική βολή προς τους Ευρωπαίους, που δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ήρεμες περιόδους για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Η ευρωκρίση μοιάζει με ενεργό ηφαίστειο, το οποίο δεν έχει ακόμη εκραγεί, αλλά βγάζει λάβα. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι διευκρίνισε το τελευταίο διάστημα με πολλούς τρόπους ότι με την πολιτική του θέλει να αγοράσει χρόνο, αλλά μόνος του δεν είναι σε θέσει να τραβήξει την Ευρωζώνη από το βούρκο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το στοίχημα της Μελόνι σε ένα δημοψήφισμα για το δικαστικό σύστημα
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας στον γκαλερίστα
- Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2026
- Είκοσι χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμβάλουν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Reuters: Τρεις εβδομάδες μετά και ο Τραμπ χάνει τον έλεγχο του πολέμου με το Ιράν
- Στα 50 δισ. δολάρια το κόστος του πολέμου στη Μ. Ανατολή για τις αεροπορικές εταιρείες
- ΕΚΤ – από το Grexit στο Grecovery: Περιορισμένη η δυνατότητα των ελληνικών τραπεζών να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη
- Το Ιράν εκδίδει νέο χαρτονόμισμα 10 εκατ. ριάλ εν μέσω του πολέμου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








