«Οι πραγματικά σκληρές συγκρούσεις δεν έχουν έρθει ακόμη», γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, μία ημέρα μετά την ψήφιση του β’ πακέτου προαπαιτούμενων στη Βουλή.
Στο σχετικό δημοσίευμα αναφέρεται ότι την επόμενη χρονιά ο Τσίπρας θα πρέπει να δρομολογήσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις.
«Προβλέπονται προ πάντων μεταρρυθμίσεις στις συντάξεις, τις οποίες οι δανειστές θεωρούν απαραίτητες, προκειμένου να μπορέσει η χώρα μια μέρα να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη ιδιωτών χρηματοδοτών και να αυτοχρηματοδοτηθεί στην αγορά. Όμως ο Τσίπρας είναι επιφυλακτικός», παρατηρεί ο συντάκτης του άρθρου και σχολιάζει τις κινητοποιήσεις που έγιναν πρόσφατα: «Στις αρχές Δεκεμβρίου τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα κήρυξαν 24ωρη γενική απεργία ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Ένα μήνα νωρίτερα υπήρξαν μαζικές διαδηλώσεις. Πρόκειται για βαριά μηνύματα προς την αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
Ακόμη στο δημοσίευμα τονίζεται ότι «τελευταία ήταν προφανές ότι ο Τσίπρας είχε αρχίσει να γίνεται νευρικός». «Ο πρωθυπουργός επανέφερε το ζήτημα της αποχώρησης του ΔΝΤ από τον κύκλο των χρηματοδοτών. Μια ιδέα που απορρίφθηκε με αποφασιστικότητα από τους εταίρους», συμπληρώνεται.
Κατά τον συντάκτη, ο κίνδυνος αποχώρησης της Ελλάδας από την ευρωζώνη συνεχίζει να υφίσταται. Συγκεκριμένα, επικαλείται πρόσφατη δήλωση του επικεφαλής τους Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ ότι «τελικά αυτή η πιθανότητα υπάρχει πάντα εάν οι υποχρεώσεις που έχουν τα μέλη της νομισματικής ένωσης δεν γίνονται σεβαστές».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κατερίνα Ράιχε (Γερμανίδα ΥΠΟΙΚ): Επιζήμιοι για όλους οι δασμοί Τραμπ
- Παυλόπουλος για πρακτικά συμβουλίου πολιτικών αρχηγών 2015: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς, χωρίς ηχητικό
- Στέλνουμε δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη στη Β. Μακεδονία για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Δοϊράνη
- Αγορές: Οι νέες απειλές Τραμπ για δασμούς αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών
- Μακρόν: Να προετοιμαστούμε άμεσα για αντίποινα στους δασμούς Τραμπ
- Legendary Entertainment: Εξετάζει την εξαγορά της Lionsgate Studios
- Credit Agricole: Ζητάει έγκριση από την ΕΚΤ για να ανεβάσει το ποσοστό της στην Banco BPM
- Μελόνι για δασμούς Τραμπ: Όχι στην πόλωση με τις ΗΠΑ, «να τα βρούμε»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις