Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στον ιστότοπό της αναλυτικά στο φιλανθρωπικό έργο του αυστριακού Έρβιν Σριμφ, ο οποίος ίδρυσε τον σύλλογο «Βοήθεια για την Ελλάδα» και μεταφέρει όσο συχνότερα μπορεί από την Αυστρία με βαν, από φάρμακα και παιδικές τροφές μέχρι πάνες και ιατρικά μηχανήματα
Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, πολλοί πολίτες όμως δεν μπορούν να διασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό, γράφει η εφημερίδα Die Zeit σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα με τίτλο «Φτώχεια παρά την ανάπτυξη». Η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται στον ιστότοπό της αναλυτικά στο φιλανθρωπικό έργο του αυστριακού Έρβιν Σριμφ, ο οποίος ίδρυσε τον σύλλογο «Βοήθεια για την Ελλάδα» και μεταφέρει όσο συχνότερα μπορεί από την Αυστρία με βαν, από φάρμακα και παιδικές τροφές μέχρι πάνες και ιατρικά μηχανήματα.
Ένα από τα σημεία όπου μοιράζει όσα φέρνει από το εξωτερικό είναι το λιμάνι του Πειραιά. Όπως λέει ο Αυστριακός, οι πρόσφυγες έφυγαν πια από εδώ και ζουν σε κέντρα φιλοξενίας στις παρυφές της πόλης. Εδώ έμειναν οι άστεγοι, οι οποίοι μέρα με τη μέρα αυξάνονται, σημειώνει ο Έρβιν Σριμφ. Λίγο πιο πέρα φοιτητές έχουν οργανώσει ένα μικρό συσσίτιο. Για πολλούς από τους άστεγους θα είναι το μοναδικό ζεστό φαγητό σήμερα, τονίζει ο Αυστριακός.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής. Το 2017 θα συνεχιστεί η οικονομική ανάπτυξη. Από το 2010 η χώρα έχει λάβει πιστώσεις 250 δισ. ευρώ. Τα χρήματα όμως χρησιμοποιήθηκαν για την αναχρηματοδότηση του χρέους και τη στήριξη των τραπεζών. Δεν ανακούφισαν τον ελληνικό πληθυσμό. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις το περασμένο καλοκαίρι σχεδόν το 67% των Ελλήνων εκτιμούσε ότι η οικονομική του κατάσταση θα επιδεινωθεί το επόμενο δωδεκάμηνο. Ο Έρβιν Σριμφ πάντως πιστεύει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να βγει από τη δίνη της κρίσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το μεγάλο comeback της Σφακιανάκης με έσοδα €673 εκατ. και η έκπληξη στο «bottom line»
- Παραίτηση του Βάιου Μακρυγιάννη από τη Deloitte Business Solutions AE
- Οι πέντε που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το mega ΣΔΙΤ του Θεαγενείου
- ΔΝΤ: Γερμανία, Ην. Βασίλειο και Γαλλία παραμένουν οι μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρώπης το 2026
- Επ. Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε την αναθεώρηση σε 50%+1 μετοχή της δημόσιας πρότασης της Euronext στην ΕΧΑΕ
- Alpha Trust – Ανδρομέδα: Στα 12,845 εκατ. ευρώ το μετοχικό της κεφάλαιο
- Τραμπ: Απειλεί τώρα το BBC με αγωγή 1 δισ. δολαρίων
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ο πιθανός τερματισμό του shutdown στις ΗΠΑ έφερε ισχυρά κέρδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








