Η 26η Ιουνίου καταληκτική ημερομηνία για να έρθουν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και η αλβανική κυβέρνηση σε εξωδικαστικό συμβιβασμό
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη θετικά επί του αιτήματος του Φρέντη Μπελέρη για την εξέταση παρατυπιών που παρατηρήθηκαν κατά την σύλληψη και προφυλάκιση του δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χιμάρα.
Συγκεκριμένα, το ΕΔΔΑ ορίζει την 26η Ιουνίου έως την καταληκτική ημερομηνία για να έρθουν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντης Μπελέρης και η αλβανική κυβέρνηση σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Αν δεν επιτευχθεί, οι δύο πλευρές θα κληθούν να παρουσιάσουν τα επιχειρήματα τους ενώπιον του Δικαστηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στάδιο της προδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απορρίπτεται το συντριπτικό ποσοστό παρόμοιων αιτημάτων.
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντη Μπελέρης, δήλωσε:
«Η προδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία κρίνεται καταρχήν βάσιμη η προσφυγή μου κατά της παράνομης προφυλάκισης μου δυο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χιμάρα, αποτελεί μια πρώτη, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη δικαίωση.
Δικαίωση για την ακλόνητη πίστη μου στο ευρωπαϊκά κεκτημένο και στη Δημοκρατία. Δικαίωση για τις μεθοδεύσεις εναντίον μου, αλλά και εναντίον της βούλησης της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Δικαίωση, τέλος, για όσους συνεχίζουν να παλεύουν για το κράτος Δικαίου και τους θεσμούς στην υπό ένταξη Αλβανία.
Ευχαριστώ τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου, καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο, που με την ομάδα του χειρίστηκε την υπόθεση. Σήμερα, έγινε η αρχή, για να ανακτήσουμε όσα κερδίσαμε δημοκρατικά και μας στέρησαν πραξικοπηματικά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παράταση και για το 2026 απαλλαγής ΕΝΦΙΑ για πληγείσες από φυσικές καταστροφές περιοχές
- Μητσοτάκης: Σε 15 μέρες οι ανακοινώσεις για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες
- Καστελόριζο: Βυθίστηκε σκάφος της Frontex – Ανάμεσα στους τραυματίες η πρέσβειρα της Εσθονίας
- ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 3556/2007
- Attica Group: Ανανέωση στόλου με αγορά τριών νέων πλοίων
- ΟΠΑΠ: Ολοκληρώθηκε η μεταφορά έδρας στο Λουξεμβούργο – Μετονομασία σε Allwyn AG
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ήπια κέρδη με το βλέμμα στο πετρέλαιο – Ράλι 9% από Commerzbank
- ATTICA Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΟΛΟΥ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








