Η 26η Ιουνίου καταληκτική ημερομηνία για να έρθουν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και η αλβανική κυβέρνηση σε εξωδικαστικό συμβιβασμό
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απεφάνθη θετικά επί του αιτήματος του Φρέντη Μπελέρη για την εξέταση παρατυπιών που παρατηρήθηκαν κατά την σύλληψη και προφυλάκιση του δύο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χιμάρα.
Συγκεκριμένα, το ΕΔΔΑ ορίζει την 26η Ιουνίου έως την καταληκτική ημερομηνία για να έρθουν ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Φρέντης Μπελέρης και η αλβανική κυβέρνηση σε εξωδικαστικό συμβιβασμό. Αν δεν επιτευχθεί, οι δύο πλευρές θα κληθούν να παρουσιάσουν τα επιχειρήματα τους ενώπιον του Δικαστηρίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στάδιο της προδικαστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απορρίπτεται το συντριπτικό ποσοστό παρόμοιων αιτημάτων.
Ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ, Φρέντη Μπελέρης, δήλωσε:
«Η προδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία κρίνεται καταρχήν βάσιμη η προσφυγή μου κατά της παράνομης προφυλάκισης μου δυο ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές στη Χιμάρα, αποτελεί μια πρώτη, αλλά ταυτόχρονα μεγάλη δικαίωση.
Δικαίωση για την ακλόνητη πίστη μου στο ευρωπαϊκά κεκτημένο και στη Δημοκρατία. Δικαίωση για τις μεθοδεύσεις εναντίον μου, αλλά και εναντίον της βούλησης της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Δικαίωση, τέλος, για όσους συνεχίζουν να παλεύουν για το κράτος Δικαίου και τους θεσμούς στην υπό ένταξη Αλβανία.
Ευχαριστώ τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου, καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο, που με την ομάδα του χειρίστηκε την υπόθεση. Σήμερα, έγινε η αρχή, για να ανακτήσουμε όσα κερδίσαμε δημοκρατικά και μας στέρησαν πραξικοπηματικά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
- Την Παρασκευή 2/5 η κλήρωση για τα Πειραματικά σχολεία
- Υπέγραψαν ΗΠΑ και Ουκρανία για τα ορυκτά
- Πρωτομαγιά: Σε απεργιακό κλοιό η χώρα, πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
- Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πρωτομαγιά
- Ειρωνεία Τραμπ για Πάουελ (FED): «Εγώ καταλαβαίνω πολύ καλύτερα τα επιτόκια»
- Χρηματοδότηση 13,5 εκατ. ευρώ για στήριξη της δημοσιογραφίας από την ΕΕ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις