Η Εθνική Τράπεζα, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του δικαστηρίου, διαβίβασε αναλυτικά την κίνηση της επίμαχης κάρτας
Νέα δεδομένα που φωτίζουν πτυχές του σκανδάλου των υποκλοπών και διαψεύδουν ισχυρισμούς εμπλεκομένων, προστέθηκαν στη δικογραφία που εξετάζει το Μονομελές Πλημμελειοδικείο, όπου δικάζονται τέσσερις επιχειρηματίες για την υπόθεση του παράνομου λογισμικού Predator.
Στο επίκεντρο της διαδικασίας βρέθηκε η περιβόητη προπληρωμένη κάρτα, μέσω της οποίας φέρεται να αγοράστηκαν τα πακέτα των μολυσμένων SMS που εστάλησαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, και σε άλλα πρόσωπα-στόχους.
Η συγκεκριμένη κάρτα εκδόθηκε στο όνομα του Αιμίλιου Κοσμίδη (γνωστού ως κρεοπώλη) στις 2 Ιουνίου 2020. Τα στοιχεία που χορηγήθηκαν είναι μέχρι και 31/03/2024.
Η Εθνική Τράπεζα «μιλάει» με στοιχεία
Η Εθνική Τράπεζα, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του δικαστηρίου, διαβίβασε αναλυτικά την κίνηση της επίμαχης κάρτας, η οποία είχε εκδοθεί στο όνομα του Αιμίλιου Κοσμίδη. Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με την κατάθεση του φερόμενου ως κατόχου.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοσμίδης, εμφανιζόμενος στο δικαστήριο, κατέθεσε ενόρκως ότι είχε χάσει τη συγκεκριμένη κάρτα και πως δεν την είχε ενεργοποιήσει ποτέ. Ωστόσο, από το επίσημο έγγραφο της Τράπεζας, το οποίο αναγνώστηκε στο δικαστήριο, προκύπτει όγκος συναλλαγών, διαψεύδοντας τον ισχυρισμό περί αδράνειας.
Η σύμπτωση με τους servers
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το χρονικό εύρος της δραστηριότητας της κάρτας, όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου:
- Πρώτη συναλλαγή: 2 Ιουνίου 2020 (ημερομηνία έκδοσης).
- Τελευταία συναλλαγή: 16 Δεκεμβρίου 2021.
Σύμφωνα με νομικούς παράγοντες της δίκης, η ημερομηνία της τελευταίας συναλλαγής (16/12/2021) δεν είναι τυχαία. Συμπίπτει χρονικά με την επιχείρηση απομάκρυνσης των servers μίας από τις ελεγχόμενες εταιρείες από την έδρα της στο Χαλάνδρι, γεγονός που ενδέχεται να καταδεικνύει συντονισμένες ενέργειες «σβησίματος» ιχνών.
Οι δύο βαλίτσες του Θανάση Κουκάκη
Παράλληλα, η πλευρά της Υποστήριξης της Κατηγορίας προχώρησε σε μια εντυπωσιακή κίνηση. Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, επίσης θύμα παρακολούθησης, προσκόμισε στο δικαστήριο 64 φακέλους μέσα σε δύο βαλίτσες, γεμάτους με κρίσιμα έγγραφα.
Το υλικό περιλαμβάνει:
- Δημοσιεύματα από ερευνητική δημοσιογραφία.
- Τεχνικά ευρήματα του Citizen Lab και του Εργαστηρίου Ασφαλείας της Διεθνούς Αμνηστίας.
- Στοιχεία για οικονομικές συναλλαγές μεταξύ των εμπλεκόμενων εταιρειών.
- Ντοκουμέντα που αφορούν τον κάτοχο της κάρτας που συνδέεται με την παγίδευση του Νίκου Ανδρουλάκη.
Το δικαστήριο παρέλαβε το υλικό, το οποίο θα αξιολογηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο, ενώ η δίκη συνεχίζεται με την ανάγνωση εγγράφων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Politico: 10ετές σχέδιο 800 δισ. δολαρίων από ΗΠΑ και ΕΕ για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας
- IndiGo: Εγκαινίασε απευθείας πτήση Αθήνας – Βομβάης σε συνεργασία με την Aegean
- Ideal: Από 4 Φεβρουαρίου η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Profile: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Algosystems με 3,7 εκατ. ευρώ
- Χρηματιστήριο: Ήπια διόρθωση 0,49% και άλμα 3,25% από Aegean – Στο +0,87% η εβδομάδα
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση για τη μείωση του μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών στους Μετόχους
- Δίκη υποκλοπών: Η κάρτα που χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή «μολυσμένων» sms είχε όγκο συναλλαγών
- Επιστροφή κεφαλαίου της IDEAL HOLDINGS A.E.
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









