Μαίνονται οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μετά και την άρση της ασυλίας του, δεδομένου ότι σύμφωνα με νομικούς κύκλους μόνο τότε οι συνήγοροί του θα έχουν πρόσβαση στη δικογραφία. Οι ίδιοι τονίζουν, ακόμη, ότι η δίκη του Ευρωβουλευτή αναμένεται να γίνει στο Βέλγιο.
Σημειώνεται ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει τη δημοσιοποίηση του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας.
Αρνείται όλες τις καταγγελίες μέσω των δικηγόρων του ο Αλέξης Γεωργούλης. Η ομάδα δικηγόρων του εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Στις αρχές Απριλίου του 2023, ο Αλέξης Γεωργούλης έμαθε έκπληκτος, με αφορμή την αίτηση άρσης της βουλευτικής του ασυλίας, ότι η κυρία Χρονοπούλου είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για ασελγείς πράξεις που φέρεται να έλαβαν χώρα τον Ιανουάριο του 2020 στις Βρυξέλλες. Οι ισχυρισμοί αυτοί αμφισβητούνται επισήμως. Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει τις κατηγορίες της κ. Χρονοπούλου από κάθε άποψη.
Ο Αλέξης Γεωργούλης έχει ζητήσει την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση αυτή. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις βελγικές αρχές για την αποκατάσταση της αλήθειας. Μέσω των δικηγόρων του, ζήτησε να ακουστεί από τις ανακριτικές υπηρεσίες προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις κατηγορίες αυτές. Αναμένει αυτή την κλήση, παραμένει στη διάθεση των βελγικών αρχών και ελπίζει ότι αυτό μπορεί να γίνει το συντομότερο δυνατό.
Ο κ. Γεωργούλης δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για τη χρονική στιγμή αυτής της έρευνας και λυπάται βαθύτατα. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό το γεγονός ότι μόλις 3 χρόνια αργότερα η καταγγελία αυτή δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βελγική νομοθεσία κατοχυρώνει το απόρρητο της έρευνας και δεν επιτρέπει την αποκάλυψη του περιεχομένου μιας προκαταρκτικής έρευνας στο κοινό.
Ο κ. Γεωργούλης και ο συνήγορός του δεν είχαν πρόσβαση στο φάκελο και δεν θα γίνει κανένα περαιτέρω σχόλιο σε αυτό το στάδιο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέο διοικητικό συμβούλιο στην ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ και νέα κεφαλαιακή ενίσχυση
- Σκιές σύγκρουσης συμφερόντων στον «Ηρακλή»: Επόπτης με δεσμούς σε servicer;
- Άνοδος για την τιμή του πετρελαίου μετά το πλήγμα σε πλοίο κοντά στο Ομάν
- Πλήγμα σε πλοίο κοντά στο Ομάν αναζωπυρώνει τους φόβους για τα Στενά του Ορμούζ
- HELLENiQ ENERGY Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών - Ανακοίνωση Διανομής Μερίσματος 2025
- HELLENiQ ENERGY Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών - ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΓΣ 25.06.2026
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- Βουλή – Διάσκεψη των Προέδρων: Πρώτος σε ψήφους ο Μπακέλας για τη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








