Επενδύσεις

Dimand: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το έργο ανάπλασης 152 εκατ. ευρώ, στην πρώην Softex

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, το έργο στον Βοτανικό που αφορά κυρίως την κατασκευή γραφείων προς ενοικίαση, πρόκειται να δοθεί προς χρήση το 2025

Τη μεγαλύτερη επένδυση ανάπτυξης «πράσινων» κτιρίων γραφείων υλοποιεί αυτή την περίοδο η Dimand στην έκταση των περίπου 50 στρεμμάτων των πρώην εγκαταστάσεων της χαρτοποιίας Softex στον Βοτανικό με την κατασκευή 79.202 τ.μ., εκ των οποίων 47.000 τ.μ. θα αφορούν την επιφάνεια ανωδομής.

Το έργο αφορά στην ανέγερση και ανακαίνιση συνολικά 10 κτιρίων, με σκοπό την εκμίσθωσή τους. Εκτός από τη χρήση γραφειακών εγκαταστάσεων, ένα μικρό τμήμα της ανάπτυξης, που στοχεύει συνολικά στην πιστοποίηση LEED στο υψηλό επίπεδο GOLD και φέρει προδιαγραφές ενεργειακής βαθμολογίας κατά ΚΕΝΑΚ Α+, προορίζεται για retail προκειμένου να εξυπηρετούνται οι καθημερινές ανάγκες των χρηστών των κτιρίων.

Ας σημειωθεί ότι από τα συνολικά 10 κτίρια στο οικόπεδο επί των οδών Ιεράς Οδού, Χαρτεργατών και Αγίου Πολυκάρπου, τα 3 αφορούν σε υφιστάμενα, τα οποία έχουν διατηρηθεί, μετά την κατεδάφιση των εγκαταστάσεων της Softex, ιδίως όσων είχαν καταστραφεί ολοσχερώς από πυρκαγιά το 2015. Ήδη για τα τρία κτίρια, συνολικής επιφάνειας περίπου 8.000 τ.μ., έχουν ξεκινήσει εργασίες ενίσχυσης του στατικού φορέα (σκελετός).

Το έργο ανάπλασης περιλαμβάνει και 15.000 τ.μ. φύτευσης, ενώ θα κατασκευαστούν και φωτοβολταϊκά 1 MW ώστε να καλύπτεται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ενεργειακής κατανάλωσης των κτιρίων με πράσινη και καθαρή ενέργεια.

Κινητήριο μοχλό για το επενδυτικό σχέδιο συνολικού επιλέξιμου κόστους 152,22 εκατ. ευρώ, αποτελεί η υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους 106,44 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης στην επένδυση να ανέρχεται σε ποσοστό 40% και της Alpha Bank σε 30%, καλύπτοντας συνολικά το 70% του κόστους του επενδυτικού προγράμματος.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Dimand, το έργο πρόκειται να δοθεί προς χρήση το 2025.

Πρόκειται για μια ακόμη σημαντική παρέμβαση αστικής ανάπλασης που υλοποιεί η Dimand στο λεκανοπέδιο της Αττικής και μάλιστα σε μια περιοχή, που αν και μόλις δύο χιλιόμετρα από την Ακρόπολη, εξακολουθεί να μην περιποιεί τιμή για την ελληνική πρωτεύουσα.

«Το έχουμε πετύχει στον Πειραιά, με την ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος, την ανακατασκευή του Πύργου Πειραιά και το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά. Στην Αθήνα, με το Moxy Athens City και την ανακατασκευή του ΜΙΝΙΟΝ και στη Θεσσαλονίκη, με το πρώτο, μεγάλης κλίμακας, βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Β. Ελλάδος, το HUB26. Το ίδιο οραματιζόμαστε να κάνουμε και στην περιοχή του Ελαιώνα, με την ανάπτυξη ενός σύγχρονου πράσινου συγκροτήματος γραφείων που θα αποτελέσει καταλύτη στην ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Δημήτρης Ανδριόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Dimand.

Η άμεση γειτνίαση των μελλοντικών αναπτύξεων με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο σχεδιαζόμενος νέος Κεντρικός Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (ΚΣΥΛ) στον Ελαιώνα που θα αποτελέσει υπερσύγχρονο συγκοινωνιακό κόμβο, όπως και το έργο της Διπλής Ανάπλασης με την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού και του μεγαλύτερου αστικού πάρκου της Αθήνας, έκτασης 215 στρεμμάτων, δημιουργούν νέα δεδομένα για την πολύπαθη γειτονιά.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu