Η πρόοδος στο Flyover έχει ξεπεράσει το 20% και η περάτωσή του θα γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος, Μάϊο του 2027, είπε ο υπουργός ΥΠΟΜΕ
Τα έργα που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και τον κομβικό ρόλο της Κεντρικής Μακεδονίας στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας, ανέδειξε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, μιλώντας στην εκδήλωση: «Η Κεντρική Μακεδονία σε πορεία Fast Forward», η οποία διοργανώθηκε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, από το δημοσιογραφικό συγκρότημα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ».
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε:
«Η Θεσσαλονίκη με ταχείς ρυθμούς, αλλάζει πρόσωπο και μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και δυναμικό κόμβο ανάπτυξης και καινοτομίας.
Έργα, όπως η Υπερυψωμένη Λεωφόρος Ταχείας Κυκλοφορίας και το Μετρό, συνιστούν εμβληματικά έργα πνοής για τη βιωσιμότητα του συστήματος μεταφορών της πόλης και πρώτα απ’ όλα, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.
Ταυτόχρονα, όμως, αποτελούν πυλώνες ανάπτυξης, γιατί η Θεσσαλονίκη αποκτά περισσότερες δυνατότητες να υποστηρίξει νέες οικονομικές δραστηριότητες και να υποδεχθεί περισσότερους επισκέπτες».
Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στην πρόοδο εργασιών κατασκευής της επέκτασης του Μετρό και της Υπερυψωμένης Λεωφόρου Ταχείας Κυκλοφορίας. Όπως είπε:
«Επόμενος στρατηγικός στόχος είναι η επέκταση του Μετρό προς την Καλαμαριά, με πέντε νέους σταθμούς. Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2026 και προτεραιότητά μας είναι η τήρηση του χρονοδιαγράμματος.
Ταυτόχρονα, η κατασκευή της Υπερυψωμένης Λεωφόρου Ταχείας Κυκλοφορίας, συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς. Η πρόοδος έχει ξεπεράσει το 20%, γεγονός που συντείνει στην περάτωσή του έργου, εντός του χρονοδιαγράμματος, δηλαδή τον Μάϊο του 2027.
Η λειτουργία του αναβαθμισμένου οδικού άξονα θα έχει κομβικό ρόλο στον χάρτη των οδικών υποδομών της Κεντρικής Μακεδονίας, διευκολύνοντας τις περιφερειακές μετακινήσεις».
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε, επίσης, στις αναπτυξιακές προοπτικές που θα διαμορφώσει ο Ε65 για την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, μέσω της σύνδεσης της Κεντρικής Ελλάδας με την Εγνατία Οδό.
«Η πατρίδα μας θα αποκτήσει ένα ολοκληρωμένο, ευρύ, σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, το οποίο θα απελευθερώσει νέες δυνατότητες τόσο για την εγχώρια οικονομική δραστηριότητα όσο και για την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Και η Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται στο κέντρο αυτού του χάρτη», τόνισε ο κ. Δήμας.
Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σημείωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν κάποια έργα είναι και απόλυτη στήριξη από τους φορείς της πόλης.
«Βλέπω, με μεγάλη χαρά ότι τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζουν ενεργά υποδομές καινοτομίας, όπως το Thess INTEC, το οποίο είναι ένα «game changer» όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για την Ελλάδα συνολικά», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Δήμας δήλωσε:
«Με όλα αυτά τα έργα και τις παρεμβάσεις που υλοποιεί εδώ το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναβαθμίζεται ουσιαστικά ο ρόλος της περιοχής και ενισχύεται το γεωπολιτικό της αποτύπωμα. Αυτό είναι το ιστορικό μας όραμα για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια βούληση και συνέπεια ώστε να το πραγματώσουμε».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γιάννης Σαρακάκης ο νέος πρόεδρος του Ελληνοαμερικανού Επιμελητηρίου
- Μεγάλο deal Intralot με Bally’s αξίας 2,66 δισ. δολ. σε μετρητά και μετοχές
- ΕΧΑΕ: Θα αξιολογήσουμε την πρόταση του Euronext με τους συμβούλους
- Ο Νίκος Φλίγκος, νέος διευθύνων σύμβουλος στη Stoiximan
- Υπουργείο Οικονομικών: Δηλώνει «ναι» στην πώληση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά θεωρεί πρώιμες τις διαπραγματεύσεις με το Euronext
- Σπύρος Σαπουνάς ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ μετά την παραίτηση Μανωλόπουλου
- Στα 6,90 ευρώ ανά μετοχή το τίμημα σε μετοχές Euronext για την εξαγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών
- ΟΤΕ: Χωρίς το μέρισμα οι μετοχές από την Πέμπτη 3 Ιουλίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις