«Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, πέρα από ιδεολογίες και παρατάξεις, λέει σταθερά ”όχι” στη ρητορική του μίσους και στην προπαγάνδα των ναζί. Η Αθήνα είναι η πόλη της Δημοκρατίας και δεν χωράει τον φασισμό», ανέφερε ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης
Την απόφαση να μη δοθεί δημόσιος χώρος για εκλογικά περίπτερα και για δωρεάν προβολή στον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη πήρε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα δια περιφοράς.
Η πρωτοβουλία ήταν του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη και η απόφαση που πάρθηκε από το δημοτικό συμβούλιο ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι να μη διατεθεί κοινόχρηστος χώρος για την εγκατάσταση εκλογικών περιπτέρων και να μη δοθεί η δυνατότητα δωρεάν προβολής στα διαφημιστικά πλαίσια, στις στάσεις των λεωφορείων.
«Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, πέρα από ιδεολογίες και παρατάξεις, λέει σταθερά ”όχι” στη ρητορική του μίσους και στην προπαγάνδα των ναζί. Η Αθήνα είναι η πόλη της Δημοκρατίας και δεν χωράει τον φασισμό», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης και προσέθεσε: «Η λαϊκή ετυμηγορία θα το επιβεβαιώσει σύντομα».
Από τη δική του πλευρά, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Βασίλης Κορομάντζος, τόνισε: «Θα βρισκόμαστε σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια στρέβλωσης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών και πλησιάζει η ώρα της οριστικής καταδίκης και από τη Δικαιοσύνη. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων θα είναι πάντοτε ανάχωμα σε κάθε φασιστικό μόρφωμα».
Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη διαδικασία για την απαγόρευση δωρεάν προβολής και χρήσης κοινόχρηστου χώρου είχε ακολουθηθεί και στις δημοτικές εκλογές του 2019.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γ.Γ. Στεγαστικής Πολιτικής: Ερχονται έως 10.000 κοινωνικές κατοικίες για τη στεγαστική κρίση
- ΑΑΔΕ: Φοροδιαφυγή σε 3 στα 4 ημερόπλοια στην Κω βρήκαν οι ελεγκτές – τουρίστες
- Οι νέες business του Νίκου Β. Βαρδινογιάννη με το δημόσιο μέσω αμερικάνικης εταιρείας AI
- Tesla: Καταργεί την οικονομική έκδοση του Cybertruck λόγω χαμηλής ζήτησης
- Νέα άφιξη σε Goody’s/Everest: Η Έλενα Πολυζωίδου, Royalty και CRM Specialist
- Κίνα: Aύξηση 4,6% κατέγραψαν οι καταναλωτικές δαπάνες στο οκτάμηνο 2025
- ΑΠΣΙ Πίνδος: Το άνοιγμα στη Μεγάλη Βρετανία και η δύσκολη αγορά της Μέσης Ανατολής
- Samsung: Το Galaxy Z Fold 7 σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων στη Δυτική Ευρώπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις