Η υπόθεση αφορούσε το σύνολο του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ
Απέρριψε την προσφυγή της ΑΔΕΔΥ και εκπαιδευτικού σχετικά με την επαναφορά των δώρων (13ου και 14ου μισθού) για τους δημοσίους υπαλλήλους η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας
Κατά τη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι η μη καταβολή τους δεν συνιστά δυσμενή διάκριση ούτε παραβιάζει το Σύνταγμα.
Η υπόθεση αφορούσε το σύνολο του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, και ξεκίνησε από αγωγή εκπαιδευτικού κατά του Δημοσίου για τα επιδόματα εορτών και αδείας. Απορρίφθηκε επίσης αυτοτελής αίτηση άλλου εκπαιδευτικού, ένας από περίπου 700.000 υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, ο οποίος ζητούσε την επαναφορά των τριών δώρων και την καταβολή αποζημίωσης για τα έτη 2023–2024, σύμφωνα με τον νόμο 3205/2003.
Η ΑΔΕΔΥ παρενέβη υπέρ του εκπαιδευτικού, εκπροσωπώντας το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, και συμμετείχε ως διάδικος στη διαδικασία ενώπιον του ΣτΕ. Η υπόθεση εξετάστηκε από τη 29μελή Ολομέλεια στις 5 Ιουνίου 2025, υπό την προεδρία του Μιχάλη Πικραμένου και με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ιωάννη Μιχαλακόπουλο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΗΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΟΧΟ
- Star Bulk Carriers Corp. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ
- Star Bulk Carriers Corp. - Star Bulk (04-Σεπ-2026)
- Διαπίστωση της πλήρωσης των προϋποθέσεων και έγκριση της παράλληλης εισαγωγής των μετοχών της Star Bulk Carriers Corp. στη Κύρια Αγορά της Euronext Athens
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Φοροδιαφυγή από την υπόθεση με το ελικόπτερο στη Μύλο και αλλού
- ΗΠΑ και Κίνα ανοίγουν δίαυλο για την ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης
- Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη φωτιά στο Ψυχικό, στα Τουρκοβούνια – Σηκώθηκαν και 2 ελικόπτερα (video)
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








