Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Στο 21,9% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου – Στο 25% ένα κόμμα από την Καρυστιανού

Financialreport.gr

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το 77% των ερωτηθέντων δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο

Μία από τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2025 πραγματοποιήθηκε από την Interview και διαπιστώνεται πως η ΝΔ εξακολουθεί να διατηρεί το εκλογικό της προβάδισμα έναντι της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, σε μία εννιακομματική Βουλή ενώ οι πολίτες απαντούν εάν θα ψήφιζαν ένα κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού, του Αλέξη Τσίπρα ή του Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, η δημοσίευση για λογαριασμό της εφημερίδας Political στην πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής:

  • ΝΔ: 21,9%
  • ΠΑΣΟΚ: 12%
  • Ελληνική Λύση: 8,1%
  • ΚΚΕ: 7,2%
  • Πλεύση Ελευθερίας: 4,6%
  • Φωνή Λογικής: 4%
  • Κίνημα Δημοκρατίας: 3,8%
  • ΜέΡΑ25: 3,8%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 3,4%
  • Νέα Αριστερά: 2,1%
  • Νίκη: 1,9%
  • Αναποφάσιστοι: 17,2%
  • Άλλο κόμμα: 10%

Ωστόσο, τα ποσοστά της ΝΔ καταγράφουν πτώση σχεδόν 5 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Ιούνιο (από το 25,9% στο 21,4%).

Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής:

  • ΝΔ: 26,7%
  • ΠΑΣΟΚ: 14,6%
  • Ελληνική Λύση: 9,8%
  • ΚΚΕ: 8,8%
  • Φωνή Λογικής: 4,9%
  • Κίνημα Δημοκρατίας: 4,2%
  • ΜέΡΑ25: 4,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 4,1%
  • Νέα Αριστερά: 2,6%
  • Νίκη: 2,3%
  • Άλλο: 12,2%

δημοσκοπηση

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η ερώτηση για το ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργός αφού τα δύο ονόματα που παρουσιάζονται είναι του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 31% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είναι σε απόσταση αναπνοής στο 26%. Ωστόσο το υψηλότερο ποσοστό συγκεντρώνει η απάντηση «κανένας», που εκτοξεύεται στο 43%.

Δημοσκόπηση

Στο ερώτημα «ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο για τη διακυβέρνηση της χώρας», στην πρώτη θέση βρίσκεται και εδώ ο «Κανένας» με 30,9%. Ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αρχηγούς. Το ποσοστό του ωστόσο από το 31,7% τοποθετείται πλέον 26,5%.Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με μεγάλη διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη συγκεντρώνοντας μόλις 9,3%.

Δημοσκόπηση

Ποιον επιλέγουν ανάμεσα σε Τσίπρα, Σαμαρά, Καρυστιανού

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν δημιουργούσαν ξεχωριστούς πολιτικούς φορείς ο Αλέξης Τσίπρας, ο Αντώνης Σαμαράς και η Μαρία Καρυστιανού, ποιον θα επέλεγαν, οι πολίτες απαντούν:

  • Καρυστιανού: 25%
  • Τσίπρας: 13%
  • Σαμαράς: 9%

Παράλληλα, το 50% απαντά πως δεν παρακολούθησε την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, το 32% απαντά πως ήταν ίδια με τις προηγούμενες ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού, και το 17% απαντά πως ήταν ανανεωμένος με νέα πρόταση. Επιπρόσθετα, το 57% ζητεί πρόωρες εκλογές, ενώ το 41% θέλει η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της.

Πώς κρίνουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ 2025

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ 2025 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το 77% των ερωτηθέντων δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο, ενώ το 22% απαντά πως έμεινε πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο. Το 58% απαντά πως δεν υπάρχει κάποιο μέτρο που θεωρεί πως το αφορά προσωπικά, ενώ το 40% απαντά πως υπάρχει.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu