Στις 6,1 μονάδες ανέρχεται η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1, λίγες ώρες πριν το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών.
Ειδικότερα, σχετικά με την πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, διαμορφώνεται στις 6,1 μονάδες με το γαλάζιο κόμμα να είναι πρώτο με ποσοστό 32,4%. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,3% , ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 9%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6%, το ΜέΡΑ25 με 3,3% και η Ελληνική Λύση με 3,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 10,5%.
Αξιολόγηση κυβέρνησης
Στο ερώτημα για συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης το 37,7% την αποτιμά αρνητικά, μάλλον αρνητικά το 15,8%, ενώ το 24,6% απάντησε θετικά και το 21,5% μάλλον θετικά.
Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο
Στην ερώτηση ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύεστε περισσότερο οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 36,9% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 24,9% τον Αλέξη Τσίπρα, 5,6% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, 5,4% τον Νίκο Ανδρουλάκη, 3,6% τον Γιάνη Βαρουφάκη, 3% τον Κυριάκο Βελόπουλο, 1,7% «άλλον», ενώ το 18,9% απάντησε «δεν ξέρω, δεν απαντώ».
Τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός στις εκλογές
Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει ο ελληνικός λαός στις εκλογές το 37,2% απάντησε ότι πρέπει να δοθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη μια δεύτερη θητεία, ενώ το 28,7% είπε ότι θα πρέπει να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να κυβερνήσει. Το 29,5% απάντησε ότι ο λαός πρέπει να ενισχύσει άλλο κόμμα ανεξαρτήτως νικητή.
Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ για διαφορά άνω των 6 μονάδων συγκεντρώνει 21%, ενώ για διαφορά μικρότερη των 6 μονάδων συγκεντρώνει 44,2%. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, για νίκη με μεγάλη διαφορά συγκεντρώνει 6%, ενώ για νίκη με μικρότερη διαφορά συγκεντρώνει 16,5%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τέμπη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – Μέσω της παλιάς Εθνικής οδού η κίνηση των οχημάτων
- ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ολοκληρώθηκε η διαγραφή της από το Χρηματιστήριο Αθηνών
- Λάμψα: Αύξηση 9,42% στις πωλήσεις το 2024 με 122,8 εκατ. ευρώ
- ExxonMobil: Μείωση κερδών 6% στα 7,71 δισ. δολάρια το α’ τρίμηνο
- Eldorado Gold: Αύξηση εσόδων 38%, καθαρά κέρδη στους μετόχους 0,35 δολάρια ανά μετοχή το α΄τρίμηνο
- ΕΕ: Πρόστιμο 530 εκατ. ευρώ στο TikTok για παραβίαση των κανόνων απορρήτου δεδομένων
- Tesla: “Βουτιά” 80,7% των πωλήσεων στη Σουηδία τον Απρίλιο
- “Πράσινο φως” από την Κομισιόν για 3,13 δισ. ευρώ στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις