Ισχυρό προβάδισμα διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με το βαρόμετρο Σεπτεμβρίου της Opinion Poll.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 20,8 μονάδων με 40,3% έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,8%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3% και το ΜέΡΑ25 με 2,2%.
Οι αναποφάσιστοι πλησιάζουν το 14%.
Στην καταλληλότητα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 52% έναντι 23% του κανένα και 19,4% του Αλέξη Τσίπρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 67% θετικές γνώμες έναντι 31% της Φώφης Γεννηματά, 28,4% του Αλέξη Τσίπρα, 21,6% του Δημήτρη Κουτσούμπα, 15% του Κυριάκου Βελόπουλου και 12% του Γιάνη Βαρουφάκη.
Ανησυχία για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Σε ένα ποσοστό άνω του 60% οι πολίτες ανησυχούν για την συνεχόμενη τουρκική παραβατικότητα και πιστεύουν ότι μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα θερμό επεισόδιο το αμέσως προσεχές διάστημα.
Το 67% πιστεύει ότι η κυβέρνηση έχει χειριστεί με αποτελεσματικότητα και αποφασιστικότητα τα προβλήματα από την προκλητικότητα της Άγκυρας. Την ίδια άποψη εκφράζει σχεδόν 1 στους 2 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ (47%).
Το 17% των πολιτών δεν πιστεύει ότι υπάρχει κορωνοϊός
Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού και τα ερωτήματα για το αν υπάρχει διεθνής συνωμοσία, ενώ ο ιός είναι ανύπαρκτος, τις θεωρίες αυτές ασπάζεται το 17% των πολιτών, όταν το 81% τις απορρίπτει.
Μάλιστα 9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν τηρεί τα βασικά μέτρα, όπως είναι η χρήση μάσκας και αντισηπτικών.
Διχασμένη η κοινή γνώμη για το άνοιγμα των σχολείων
Μοιρασμένη παρουσιάζεται η κοινή γνώμη για το άνοιγμα των σχολείων.
Το 45% θεωρεί ότι υπάρχει σχέδιο ενώ το 43% έχει αντίθετη άποψη.
Συνολικά, το 70% δηλώνει ικανοποιημένο απ’ τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η κυβέρνηση την πανδημία ενώ μόνο 15% θεωρεί ότι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είχε καλύτερα αποτελέσματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπέσεντ: Επιτεύχθηκε πλαίσιο συμφωνίας με την Κίνα για σπάνιες γαίες και δασμούς
- Παγκόσμιο Κύπελλο Κολύμβησης: Τρία παγκόσμια ρεκόρ στο Τορόντο
- Χατζηδάκης: Μέχρι το τέλος του 2025 νέα δέσμη πρωτοβουλιών για τη στεγαστική πολιτική
- ΠΑΟ: Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης το ντεμπούτο του Μπενίτεθ (17:30)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Δύο ακόμη κατηγορούμενοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα καθορίσει με ποιες ξένες δυνάμεις θα συνεργαστεί
- Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσική επίθεση στο Κίεβο
- Τραμπ προς Χαμάς: “Εχετε 48 ώρες να παραδώσετε τις υπόλοιπες σορούς των ομήρων”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








