Η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει τις αγορές φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ και να διανέμει μέρος στη γειτονιά της, δήλωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Ο Ερντογάν επισημαίνει τώρα τη δυνατότητα επέκτασης των ενεργειακών δεσμών, αλλά η Τουρκία έχει περιορισμένη ικανότητα επανεξαγωγής φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, είναι μια χώρα διέλευσης για τις αποστολές φυσικού αερίου των Αζέρων μέσω του αγωγού Trans-Anatolia που περνά στην Ελλάδα και συνδέεται με έναν άλλο αγωγό που επεκτείνεται στην Ιταλία.
Το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι ΗΠΑ έγιναν ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG στην Τουρκία, η οποία εισάγει ετησίως περίπου 60 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.
Ο Ερντογάν προέτρεψε επίσης την Ουάσιγκτον να άρει τους πρόσθετους δασμούς στον τουρκικό χάλυβα και στο αλουμίνιο που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας διπλωματικής διαμάχης και να άρει τα εμπόδια στις πωλήσεις όπλων. Οι περιορισμοί στα όπλα «επηρεάζουν αρνητικά την ασφάλεια ολόκληρης της γεωγραφίας του ΝΑΤΟ καθώς και τις εμπορικές μας σχέσεις», είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το Κρεμλίνο χαιρετίζει την πρόθεση του AfD για διάλογο με τη Ρωσία
- Aπειλές Κατς για ολική εκκένωση της πόλης της Γάζας σε περίπτωση νέων απαγωγών
- Ενεργειακό κόστος: Παρέμβαση 16 φορέων για άμεση στήριξη της βιομηχανίας – Πάνω από 700 εταιρείες στο «κόκκινο»
- Το έλλειμμα 3,1% φέρνει ανατροπή στο πλάνο Μελόνι για έξοδο από την επιτήρηση
- ΤτΕ για τουρισμό: Περισσότερες εισπράξεις με λιγότερους ταξιδιώτες τον Ιούλιο
- Αιτήσεις προτίμησης εκπαιδευτικών στις ΕΠΑ.Σ της ΔΥΠΑ
- Νέα σελίδα στην ενεργειακή συνεργασία ΗΠΑ και Τουρκίας με φόντο την πυρηνική τεχνολογία
- CrediaBank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία - Ανακοίνωση Χρηματιστηριακών Συναλλαγών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








