Την ανάγκη να υπάρξει σημαντική αναδιάταξη (reprofiling) των όρων των ευρωπαϊκών δανείων στην Ελλάδα επισημαίνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση του για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Το ΔΝΤ τοποθετεί το χρέος στο 174% του ΑΕΠ έως το 2020 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ μέχρι το 2022 αναμένεται να έχει υποχωρήσει ελαφρώς στο 167%.
Την ίδια στιγμή το Ταμείο σημειώνει ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες αναμένεται να ξεπεράσουν το όριο του 15% επί του ΑΕΠ μέχρι το 2024 και το 20% μέχρι το 2029, φτάνοντας το 30% περίπου μέχρι το 2040 και κοντά στο 60% του ΑΕΠ μέχρι το 2060.
Το χρέος αναμένεται να υποχωρήσει σταδιακά λίγο κάτω από το 160% του ΑΕΠ μέχρι το 2030, αλλά στη συνέχεια θα κινηθεί και πάλι ανοδικά φτάνοντας το 250% του ΑΕΠ μέχρι το 2060, αναφέρει το ΔΝΤ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο Γ. Μυλωνάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Υπ. Ανάπτυξης: Παρατείνεται η απαγόρευση προωθητικών ενεργειών σε ανατιμήσεις
- Τραμπ: Η Ινδία προσέφερε μηδενικούς δασμούς, αλλά είναι αργά
- Το εσωτερικό του νέου Audi Q3
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ποδαρικό στον Σεπτέμβριο με μικρά κέρδη
- Χανιά: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής
- «Ριβιέρα της Γάζας» υπό αμερικανική διοίκηση: Το μεταπολεμικό σχέδιο ανασυγκρότησης χωρίς Παλαιστίνιους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις