Στην εκτίμηση ότι μια ελληνική κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί προέβη ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ολιβιέ Μπλανσάρ, επισημαίνοντας μάλιστα ότι θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
«Μια ελληνική κρίση δεν μπορεί να αποκλειστεί και αυτό θα ήταν ένα γεγονός που θα αποσταθεροποιούσε τις χρηματοπιστωτικές αγορές» ανέφερε, παρουσιάζοντας τις αναθεωρημένες οικονομικές προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία για το 2015 και το 2016.
Ο κ. Μπλανσάρ τόνισε παράλληλα ότι ο κίνδυνος ύφεσης στην Ευρωζώνη, που πέρσι είχε παρουσιαστεί ως η σημαντικότερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία, έχει περιοριστεί, «όπως επίσης και ο κίνδυνος αποπληθωρισμού».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη, υποτονικός τζίρος και με «βαρίδι» -3,11% την Eurobank
- Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η πρωτοβουλία «Χάρτα GRecoIslands» για 39 μικρά νησιά
- BOX NOW: Επέκταση σε Ρόδο, Μυτιλήνη, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά και πληθυσμιακή κάλυψη 96% στην Ελλάδα
- Wall Street: Απώλειες μετά τους δασμούς Τραμπ στις κινηματογραφικές ταινίες
- Eurobank: Γιατί η αγορά κατοικίας γίνεται λιγότερο προσιτή
- Bloomberg: Πρόταση αποδέσμευσης από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου θα παρουσιάσει η Κομισιόν
- Επ. Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Ελληνογερμανικής Αγωγής
- Παπασταύρου για οικισμούς: Εξετάζεται ρύθμιση που θα τους αντιμετωπίζει ευνοϊκότερα απ’ ότι τους εκτός σχεδίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις