Ελλάδα

Δολοφονία Καρολάιν: Ομόφωνα ένοχος και στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ο εισαγγελέας ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο που απουσίαζε από την αίθουσα του δικαστηρίου

Ομόφωνα ένοχος όπως και πρωτοδίκως κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό  Εφετείο της Αθήνας ο 34χρονος Μπάμπης Αναγνωσόπουλος για τη δολοφονία της συζύγου του Κάρολαιν Κράουτς, τη θανάτωση του κουταβιού της οικογένειας και τις ψευδεις αναφορές του στις αρχές επιχειρώντας να πείσει ότι το δικό του έγκλημα είχαν διαπράξει άγνωστοι ληστές.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου απαγγέλθηκε με κενό το εδώλιο του κατηγορουμένου ο οποίος έχει δηλώσει ότι παραιτείται από την άσκηση της έφεσης που ο ίδιος είχε ασκήσει ευελπιστώντας προφανώς στην ευνοϊκότερη ποινική του μεταχείριση.

Η υπεράσπιση του κατηγορουμένου αιτήθηκε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου λέγοντας πως ήταν «φιλόζωος, άριστος μαθητής και καλό παιδί»!

Η απορριπτική πρόταση για τα ελαφρυντικά

Ο εισαγγελέας ήδη ζήτησε να μην του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, πρόταση που αν υιοθετηθεί και από το δικαστήριο οδηγεί στην επικύρωση της πρωτόδικης ποινής της ισόβιας κάθειρξης.« Ο ισχυρισμός περί αναγνωρίσεως ελαφρυντικής περίστασης είναι αυτοτελής ισχυρισμός και για να γίνει δεκτός πρέπει να είναι ορισμένος και να προβάλλονται στο πλαίσιο του συγκεκριμένα περιστατικά.

Θα πρέπει να υπάρχει συνειδητή νομοταγής διαβίωση του δράστη. Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την πρωτοβάθμια απόφαση όταν είχε αγοραστεί ένα οικόπεδο με χρήματα κυρίως της οικογένειας του θύματος, το είχε στο όνομά του, το όνομα του δράστη.

Επίσης είχε γίνει ένα εργολαβικό συμβόλαιο και εργοδότες τέθηκαν και οι δυο σύζυγοι, ενώ ήταν στην κυριότητα τη δίκη του. Την κατέστησε αντικείμενο υποχρεώσεων χωρίς να έχει κυριότητα επί του οικοπέδου. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης αυτού του ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο» είπε ο εισαγγελέας και ζήτησε να μη του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στις προπαρασκευαστικές του εγκλήματος πράξεις λέγοντας: «Έδρασε με ένα τρόπο πρωτοφανή. Είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που έχουν γίνει στον κόσμο. Ζήτησε να κάνει συνεδρίες με την ψυχολόγο αφού είχε κάνει το έγκλημα και δεν έχυσε ούτε ένα δάκρυ».

Σε λίγη ώρα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την αναγνώριση ή του ελαφρυντικού και για την τελική ποινή.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu