Τα EBITDA μειώθηκαν από 2,5 εκατ. ευρώ το 2023 σε 1,3 εκατ. ευρώ
Η ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε, ανακοίνωσε τα βασικά οικονομικά μεγέθη της χρήσης 2024.
Ο κύκλος εργασιών της Εταιρείας παρουσίασε μείωση κατά 24,7%, διαμορφούμενος σε € 15,6 εκατ. για τη χρήση 2024, έναντι € 20,8 εκατ. το 2023. Η υποχώρηση αυτή αποδίδεται κυρίως στην εξάρτηση από τον κατασκευαστικό κλάδο, ο οποίος επηρεάστηκε αρνητικά από τον χαμηλό ρυθμό χρηματοδότησης έργων, προκαλώντας καθυστερήσεις τόσο στην τιμολόγηση όσο και στην είσπραξη.
Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν από €2,5 εκατ. το 2023 σε €1,3 εκατ. το 2024, επηρεαζόμενα επίσης από τη μείωση του κύκλου εργασιών.
Τα κέρδη προ φόρων € 0.387 εκ. το 2024 έναντι € 2,69 εκ. το 2023, επηρεάστηκαν από την αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους, το οποίο σχετίζεται με αυξημένες βραχυπρόθεσμες ανάγκες χρηματοδότησης για την εκτέλεση συμβάσεων, καθώς και με την έκδοση νέων εγγυητικών επιστολών για συμμετοχή σε έργα υψηλού προϋπολογισμού.
Για κάποια από τα έργα αυτά, η Εταιρεία έχει ήδη αναδειχθεί μειοδότης και αναμένει την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων. Επιπλέον,
επιβάρυνση επέφερε το χρηματοοικονομικό κόστος που σχετίζεται με μισθωτικές συμβάσεις, λόγω της πρώτης εφαρμογής του ΔΠΧΑ 16 κατά την εξεταζόμενη χρήση.
Σε επίπεδο Ισολογισμού, καταγράφεται μείωση των απαιτήσεων κατά €1,8 εκατ., συμβαδίζοντας με τη μείωση του κύκλου εργασιών και της τιμολόγησης. Τα ταμειακά διαθέσιμα μειώθηκαν κατά €1 εκατ., κυρίως λόγω αποπληρωμής εμπορικών υποχρεώσεων, οι οποίες περιορίστηκαν σε €5,6 εκατ. το 2024 από €7,2 εκατ. το 2023.
Ο συνολικός δανεισμός της Εταιρείας μειώθηκε οριακά κατά €0,13 εκατ., καθώς ο τραπεζικός δανεισμός υποχώρησε κατά €0,35 εκατ., όμως οι υποχρεώσεις από μισθωτικές συμβάσεις αυξήθηκαν κατά €0,2 εκατ.
Τέλος, η θετική καθαρή θέση της Εταιρείας ενισχύθηκε, διαμορφούμενη σε €13,5 εκατ. το 2024 έναντι €13,1 εκατ. το 2023.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΕ: Σχέδιο περιορισμού των αγροτικών επιδοτήσεων προς την Ουκρανία ακόμη και μετά την ένταξη
- Υεμένη: Κυβερνητική προέλαση στο Μπαμπ ελ-Μαντέμπ, σφοδρές μάχες γύρω από την Ταΐζ
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 06 – 10 – 2026
- Θεσσαλονίκη: Η Γυάλινη Δημοτική Πινακοθήκη ανοίγει ένα νέο παράθυρο στην τέχνη
- PERFORMANCE TECHNOLOGIES Α.Ε. - Γνωστοποίηση αγοράς ιδίων μετοχών της 2.10.2026
- ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. - Συμμετοχή της ΑΛΟΥΜΥΛ στο MIDCAP EVENT PARIS 2026, Παρίσι 30.09.2026-01.10.2026
- Πόθεν έσχες: Αδήλωτη περιουσία άνω των 14,3 εκατ. ευρώ αποκάλυψαν οι έλεγχοι σε «λευκές» δηλώσεις
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Αγορά μετοχών Bally’s Intralot από την Deutsche Bank
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








