Νέα

Δωρεά στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για αντικατάσταση εξοπλισμού

Από το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «Fondation Santé»

Το μη κερδοσκοπικό ίδρυμα «Fondation Santé» πραγματοποίησε δωρεά 25.000 ευρώ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την αντικατάσταση τεχνικού εξοπλισμού που καταστράφηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες.

Στις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας υπέστη ανυπολόγιστες ζημίες. Μεγάλο μέρος των υπολογιστών και του τεχνικού εξοπλισμού του Πανεπιστημίου καταστράφηκε ολοσχερώς. Οι ζημιές αυτές παρακωλύουν σημαντικά τη συνέχιση σημαντικών ερευνητικών προγραμμάτων και αποτελούν εμπόδιο στη διεξαγωγή της σοβαρής επιστημονικής έρευνας που λαμβάνει χώρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Σε μια χρονική συγκυρία που η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, με τη δωρεά 25.000 ευρώ του ιδρύματος Santé θα αντικατασταθεί γρήγορα μέρος του απαραίτητου εξοπλισμού που θα επιτρέψει την ομαλή συνέχιση των ερευνητικών προγραμμάτων στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το «Fondation Santé» ιδρύθηκε το 2000 με σκοπό την προώθηση της βιοϊατρικής έρευνας. Ιδίως μετά την οικονομική κρίση του 2009, το ίδρυμα επικεντρώνεται στην παροχή οικονομικής στήριξης σε ερευνητές στο βιοϊατρικό τομέα στα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας και της Κύπρου. “ Σε ένα περιβάλλον που η Έρευνα δεν προέχει, το Ίδρυμα μας προσπαθεί να βοηθήσει, όσο μπορεί την Ελληνική Ερευνητική κοινότητα “ αναφέρει ο πρόεδρος του Ιδρύματος καθηγητής Αρταβάνης-Τσάκωνας.

Ο πρύτανης και τα μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δηλώνουν ευγνώμονες για τη δωρεά αυτή και ευχαριστούν θερμά το Fondation Santé.

Το Fondation Santé έδρασε άμεσα προς την αποκατάσταση των ζημιών, και λόγω της καθολικής υποστήριξης με την οποία περιέβαλε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή της καταστροφής, αποδεικνύεται ξεκάθαρα η αφοσίωση της οργάνωσης στην επιστήμη και τον άνθρωπο, ενώ από μέρους του το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αισθάνεται ακόμα πιο ισχυρό το καθήκον του να συνεχίσει να προσφέρει μέσω του ερευνητικού έργου του στην κοινωνία.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu