Αύξηση πωλήσεων 178% και EBITDA κατά 309%
Σημαντική ενίσχυση των οικονομικών μεγεθών της σημείωσε κατά το α΄ εξάμηνο του 2024 η DOTSOFT A.E. ισχυροποιώντας ταυτόχρονα τη θέση της ανάμεσα στις εταιρείες του κλάδου που παρέχουν λύσεις στον τομέα των εφαρμογών για έξυπνες πόλεις στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε.
Ειδικότερα, η εταιρεία κατά το α΄ εξάμηνο του 2024 σημείωσε Πωλήσεις ύψους €5,01 εκατ., Κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ύψους €1,17 εκατ., και Κέρδη προ Φόρων €0,98 εκατ. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2023, οι Πωλήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 178%, το EBITDA κατά 309%, και τα Κέρδη προ Φόρων κατά 300%.
Αναφορικά με τη διάρθρωση των πωλήσεων, η Εταιρεία κατά το Α’ εξάμηνο του 2024, ενίσχυσε την παρουσία της και των αριθμό των νέων έργων, κυρίως στην ελληνική αγορά, όπως αποτυπώνεται ακολούθως:
Αξίζει να σημειωθεί ό,τι παρά τη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών και της κερδοφορίας της Εταιρείας στο Α’ εξάμηνο του 2024 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, το Β’ εξάμηνο κάθε χρήσης αποτελεί κατά παράδοση το καλύτερο εξάμηνο για την Εταιρεία, που εκτιμά ανάλογους ρυθμούς αύξησης των μεγεθών με αυτούς του Β’ εξαμήνου του προηγούμενου έτους (2023).
Όπως αναφέρει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση, η πορεία των οικονομικών μεγεθών επιβεβαιώνει και στην τρέχουσα περίοδο τις στρατηγικές της επιλογές ως προς:
✓ τη στόχευση υψηλών ποσοστών ανάπτυξης και την περαιτέρω αξιοποίηση του υφιστάμενου πελατολογίου,
✓ τη συνεχή εξέλιξη του χαρτοφυλακίου εξειδικευμένων προϊόντων της, για κάθε τομέα της με στόχο την παροχή one stop shop για λύσεις smart city, και
✓ την υλοποίηση ενός φιλόδοξου και δυναμικού επενδυτικού σχεδίου.
Συμπερασματικά για το σύνολο του 2024, η εταιρεία αναμένει διατήρηση της ανάπτυξης των εσόδων, του EBITDA και της κερδοφορία της. Στην τρέχουσα χρονική περίοδο, η εταιρεία υλοποιεί επενδυτικό σχέδιο προϋπολογισμού €1,2 εκατ., ενώ διατηρεί ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων έως το 2026 ύψους άνω των €40 εκατ., το οποίο εκτιμά πως θα ενισχυθεί περαιτέρω.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κ. Γιαζιτζόγλου, Πρόεδρος ΣΜΕ: Τα όπλα της αποτροπής στο μέλλον θα λέγονται γάλλιο, αντιμόνιο, βολφράμιο, γερμάνιο και χαλκός
- Nippon Steel: 3,1 δισ. δολάρια για ανακαίνιση του εργοστασίου Gary Works της US Steel
- Chevron: Σχέδια για επιστροφή στη Λιβύη μετά από 15 χρόνια απουσίας για έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων
- Πτωτικές τάσεις στην αγορά του πετρελαίου
- Μichael Kors: Με μια πετσέτα στην Ύδρα, αποθεώνει το ελληνικό καλοκαίρι ο Αμερικανός σχεδιαστής
- Βενεζουέλα: Αναπτύσσει πολεμικά πλοία και drones ως απάντηση στις ΗΠΑ
- Γαλλική ακυβερνησία χτυπά μετοχές και ομόλογα
- Vodafone: Αποχώρησε η Διευθύντρια Νομικών και Κανονιστικών Θεμάτων & Εταιρικής Ασφάλειας, Μαρία Σκάγκου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις